Remedii naturiste pentru bătături

Scapă de bătăturile inestetice cu ajutor din bogăţia naturii. Ai la îndemână câteva plante cu efecte miraculoase. Nu mai sta pe gânduri, pune-le în slujba frumuseţii tale. Profită de oferta extrem de bogată pe care natura ţi-o pune la dispoziţie şi încearcă câteva preparate care vindecă bătăturile şi estompează semnele inestetice ale acestora.

 

Alifie de tătăneasă
Pentru a prepara unguentul ai nevoie de patru-şase rădăcini de tătăneasă şi 200 g untură de porc. Spală şi taie mărunt rădăcinile. Pune untura la încălzit într-o tigaie şi, când s-a încins, adaugă rădăcinile mărunţite, amestecând bine cu o lingură de lemn. După ce fierbe, acoperă şi lasă amestecul la răcit până a doua zi. Dimineaţa încălzeşte compoziţia până devine fluidă, strecoar-o printr-un tifon, stoarce bine şi alifia obţinută păstreaz-o la rece, în cutii închise ermetic. Unge bătăturile cu alifie de tătăneasă până la vindecare.


Unguent de gălbenele
Pentru a prepara unguentul ai nevoie de 50 g flori uscate de gălbenele sau 100 g flori proaspete, 400 ml ulei de măsline, o lingură de unt sau de untură şi două linguri de ceară de albine. Mărunţeşte bine florile, pune-le într-un borcan şi toarnă peste ele uleiul. Acoperă-le cu un capac şi lasă-le la macerat lângă o sursă de căldură, timp de trei săptămâni. Apoi filtrează uleiul, toarnă-l într-un ibric emailat şi încinge-l în baie de aburi. Adaugă untul sau untura şi ceara, iar când s-a omogenizat bine, ia ibricul de pe foc, lasă-l să se răcească şi freacă bine cu o spatulă de lemn până obţii o cremă.


Decoct de păducel

Prepară un decoct dintr-o lingură de flori sau fructe de păducel bine mărunţite, la o cană de apă (250 ml). Lasă la infuzat 10-15 minute şi, după aceea, strecoară şi lasă la răcit. Aplică comprese cu decoct de păducel pe bătătură şi, în timp, vei scăpa de neplăceri.

 

Pastă de usturoi
Amestecă câţiva căţei de usturoi bine pisaţi cu puţin oţet, până se omogenizează. Pasta obţinută se aplică pe bătătură. Repetă procedeul până când bătătura se înmoaie şi dispare.

 

Foiţe de ceapă
Scoate pieliţele subţiri dintre foile cepei, iar partea cărnoasă rămasă, coace-o la cuptor până se înmoaie. După aceea, las-o câteva minute în oţet, apoi aplic-o pe bătătură şi fixeaz-o cu un plasture. Execută procedeul seara, înainte de culcare, şi lasă să acţioneze până dimineaţa.

 

Propolis
Foarte eficient în bătălia cu bătăturile este propolisul proaspăt, în niciun caz să nu fie mai vechi de un an. Ia o bucată de propolis, încălzeşte-o puţin, lipeşte-o chiar pe bătătură, apoi aplică un leucoplast. Schimbă propolisul o dată la trei-patru zile. După câteva aplicări, bătătura se desprinde singură.

 

Cataplasmă cu rostopască
Rostopasca este cunoscută drept o soluţie eficace în cazul bătăturilor. Foloseşte cataplasma cu rostopască. O obţii astfel: macină planta fin cu râşniţa electrică de cafea, apoi amestecă pulberea cu puţină apă călduţă, până obţii o pastă omogenă. Pune preparatul într-un tifon şi aplică-l pe locul afectat.

 

Macerat cu frunze de praz
Lasă frunzele de praz la macerat în oţet timp de 24 de ore, apoi, seara, aplică-le sub formă de cataplasmă pe bătătură. Fixează eventual cu un plasture şi lasă să acţioneze până dimineaţa. Dacă este nevoie, repetă procedeul.

Citeşte mai multe aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin