Remedii naturiste pentru copii

Nu te grabi sa-l indopi cu medicamente atunci cand e bolnavior. Cateva remedii naturiste te ajuta sa-l pui repede pe picioare si sa scapi de neplaceri.

Tuse

De cele mai multe ori, tusea apare o data cu raceala si gripa, dar exista si cazuri cand o tuse uscata poate insoti un guturai, o infectie a sinusurilor, urechii sau gatului, in timp ce tusea productiva poate fi declansata de o alergie.

Daca tuseste:

– Mucoasele hidratate rezista mai bine in lupta cu bacteriile, asa ca ai grija sa bea ceai cald din plante (tei, musetel) cu suc de lamaie, indulcit cu miere (pentru copiii mai mari de 2 ani), care are proprietati bacteriostatice.

– Prepara-i un medicament propriu contra tusei: 25g de frunze de cimbru, peste care torni o cana de apa clocotita. Cand se mai raceste, amesteca-l cu ½ lingura de miere de albine.

 

Gastroenterita

Este o afectiune foarte raspandita la bebelusi si copiii mici. De obicei cauzata de un virus si cunoscuta mai ales sub denumirea de diaree acuta, reprezinta o inflamatie de natura infectioasa a stomacului si intestinelor. Se manifesta prin diaree eventual cu varsaturi si poate disparea spontan, dupa o perioada de regim alimentar.

Daca are diaree:

  • Hidrateaza-l. E important sa bea cat mai multe lichide pentru a inlocui fluidele pierdute prin diaree.
  • Da-i mancare de regim, compusa din supa, orez fiert, paine prajita, dar numai dupa ce simptomele au incetat timp de cateva ore.
  • Administreaza-i preventiv, dar si ca tratament, un preparat cu probiotice, care reface flora intestinala si echilibrul bacteriilor „bune' din intestin.

 

Paduchi

Pare incredibil la inceput de mileniu trei, dar infestarea cu paduchi este inca posibila odata cu intrarea copilului in colectivitate. Poate ca nu stii prea bine ce sunt, dar cu siguranta nu-i vrei in parul copilului tau, asadar ia masuri urgente. Impotriva lor exista o gama de sampoane, solutii si preparate farmaceutice, noi iti propunem o formula naturala, cu ulei esential din arbore de ceai. Acesta este originar din Australia si renumit pentru calitatile sale antifungice si antiseptice, un germicid eficient.

Daca are paduchi:

– Adauga 10 picaturi de ulei esential din arbore de ceai intr-o sticla de sampon pentru copii.

– Tine-i parul uscat in bataia calda a foehnului, timp de 5 minute pe zi, pentru a elimina nepoftitii….

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul