Remedii pentru ten acneic

Dă un gust aparte prăjiturilor și parfumează întreaga casa, dar scorțișoara este mai mult decât un condiment. Pudra și uleiul esențial de scorțișoară au efect antibacterian, antiinflamator si antioxidant si sunt folosite cu succes in tratarea acneei.

Studiile arata ca scorțișoara anihilează efectele principalelor 5 bacterii vinovate pentru o mulțime de afecțiuni – Escherichia coli, Stafilococcus aureus, Listeria monocitogenes, Salmonella anatum și Bacillus cereus –  și este un antibiotic cu spectru larg, care omoară inclusiv bacteriile care cauzează acneea.

Cum funcționează

Scorțișoara combate acneea pe mai multe căi. Pe de o parte, anihilează acțiunea bacteriilor care o cauzează, pe de altă parte, reduce inflamația și vindecă leziunile asociate cu acneea. În plus, grație proprietăților sale antioxidante, scorțișoara ferește pielea de toxine și alte microogranisme care se acumulează rapid și atacă pielea.

Un scrub cu pudră de scorțișoară are efect de microdermoabraziune și îndepărtează excesul de sebum, bacteriile și celulele moarte de la suprafața pielii, favorizând regenerarea celulară.

Cum se folosește

Scorțișoara trebuie folosită cu precauție, pentru că efectul ei este foarte puternic și poate deveni ea însăși iritant pentru piele, agravând leziunile acneice.

În cazul unei erupții acneice, cel mai indicat este să folosești scorțișoara atât extren, cât și intern. Fierbe 500 de ml de apă în care lași la infuzat o linguriță de scorțișoară, timp de 15 minute. Împarte apoi cantitatea de lichid în două – bea o cană de infuzie și cu cealaltă cană clătește tenul, folosind o dischetă demachiantă.

O foarte bună mască împotriva acneei este masca din scorțișoară cu miere crudă (manuca) – se amestecă o linguriță de pudră de scorțișoară cu 3 lingurițe de miere și se aplică masca pe față, lăsându-se să acționeze timp de 20 de minute. Se îndepărtează cu apă călduță. Mierea are și ea proprietăți antibacteriene și calmează iritațiile pe care scorțișoara le poate provoca. Tratamentul trebuie aplicat de 2 ori pe săptpmână, timp de o lună, pentru a scăpa de erupția acneică.

Pentru vindecarea leziunilor

Dacă ai prostul obicei de a-ți stoarce coșurile, pielea este agresată și fața îți este plină de urmele luptei tale cu acneea. Scorțișoara diminuează vizibil și leziunile provocate de anee, care s-au suprainfectat în urma acțiunilor tale.

Amestecă o lingură de pudră de scorțițoară cu o lingură de praf de nucșoară și cu 2 lingurițe de miere și aplică această pastă pe față, pe zonele cu leziuni. Lasă să acționeze timp de 20 de minute, înainte de a îndepărta cu apă călduță.

Dacă ai pori deschiși

Amestecă scorțișoară și suc de lămâie în părți egale și aplică pasta pe față – combinația închide porii, reglează secreția de sebum și estompează petele pigmentare. Nu se folosește masca dacă ai leziuni deschise, sucul de lămâie fiind la rândul lui iritant.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton