Cum să scapi de transpirația picioarelor

Cereală puternic energizantă, bogată în săruri minerale și vitamine, ovăzul te poate scăpa de transpirația picioarelor, eczeme și dermatite și chiar de pietrele la rinichi.

Cum scapi de transpirația picioarelor?

Remediul este simplu: se amestecă în părți egale paie de ovăz, scoarță de stejar și anin alb (se găsesc în magazinele naturiste). Se adaugă 4 linguri din acest amestec într-un litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 30 de minute și se fac apoi băi de picioare. Procedura se repetă de 3-4 ori pe săptămână.

Paiele de ovăz sunt foarte eficiente și în tratarea eczemelor și dermatitelor. 20 g de paie se toată mărunt, se lasă la infuzat timp de în 250 ml apă (inițial, clocotită), se strecoară soluția și se folosește la tamponarea zonelor afectate de eczemă/dermatită.

Făina de ovăz, agăugată în apa de baie călduță, vindecă mai repede roșeata produsă de arsurile solare și erupțiile cutanate.

ovaz

Ovăzul te scapă și de pietrele la rinichi

2 linguri de ovăz verde (tulpina) se taie mărunt, se lasă la fiert timp de 5-7 minute într-o jumătate de litru de apă și se lasă apoi la infuzat încă 2 ore. După ce se strecoară zeama se beau câte 100 de ml cu 30 de minute înainte de masă – zeama trebuie să fie puțin călduță.

Foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie