Remediu natural pentru roşu în gât

De când mă ştiu, gâtul a fost marea mea sensibiltate. Când mi-era lumea mai dragă, eu făceam roşu în gât. Iar din povestirile mamei de când eram mică rezultă acelaşi lucru: n-am fost deloc bolnăvicioasă, dar atunci când aveam mici probleme de sănătate totul începea cu roşu în gât.
Aşa că, de voie, de nevoie, mama a trebuit să găsească soluţii naturale care să mă ajute. Iată ce remediu natural pentru roşu în gât m-a salvat pe mine de atâtea ori.

 

Cele mai multe cazuri de roşu în gât sunt cauzate de viruşi şi nu necesită tratament. Dar pentru că e dificil să îţi dai seama dacă durerea în gât a copilului e provocată de virus sau bacterie, mergi la medic, mai ales dacă cel mic acuză unul sau mai multe dintre următoarele simptome:

  • febră mai mare de 38.5 grade Celsius
  • respiră şi înghite cu dificultate
  • este răguşit
  • gâtul pare înţepenit
  • deschide gura cu dificultate
  • nu vrea să bea sau să mănânce

 

Cartoful crud ras – remediu natural pentru roşu în gât

Dacă medicul a exclus o infecţie streptococică sau alte complicaţii şi nu e nevoie de tratament antibiotic, iar copilul nu are alte simptome alarmante în afară de roşu în gât şi durerea specifică, încearcă acest remediu natural: curăţă doi cartofi cruzi şi rade-i pe răzătoarea mare, apoi aşază-i în şir lung de 10-15 cm pe o faşă din tifon suficient de lungă pentru a fi legată în jurul capului copilului, şi suficient de groasă pentru a nu curge zeama de la cartoful ras. Pentru siguranţă, poţi lega deasupra o băsmăluţă. Deasupra cartofului ras poţi presăra puţină sare mare de bucătărie. Lasă cartoful ras la gâtul copilului cât mai mult posibil. Cartoful crud ras reduce inflamaţia gâtului şi uşurează simptomele.

 

Ce mai poţi face:

Când cel mic are roşu în gât, oferă-i multe lichide, ceaiuri călduţe (ceaiul din foi de ceapă e recomandat în astfel de cazuri), supe calde, alimente moi. Evită citricele şi ciorbele, care îl vor ustura pe gât. Mierea, după vârsta ce 1 an, calmează gâtul dureros.

 

Foto: shutterstock.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul