Rețete cu ghimbir pentru ten și păr

Ai auzit, sigur, despre ghimbir și miraculoasele lui efecte pentru sănătatea ta. Ce nu știi, poate, este că unele dintre cele mai eficiente tratamente de frumusețe se bazează pe ghimbir. Ghimbirul conține antioxidanți, care protejează celulele de agresiunea radicalilor liberi. Este foarte bogat în magneziu, calciu, fier și cupru, ce favorizează formarea colagenului. Purificator, tonifiant și calmant, ghimbirul stimulează microcirculația și are un puternic efect antirid. Poți folosi ghimbir și pentru a da volum părului subțire sau a stopa căredea părului. Uite 2 rețete, pentru ten și păr, pe bază de ghimbir, care fac adevărate minuni.

 

Cremă de ghimbir

Ingrediente: 10 cm rădăcină de ghimbir, 4 lingurițe de ulei de jojoba, 4 lingurițe de ulei de migdale, 4 lingurițe de vitamina E uleioasă, o cană de unt de cacao.

 

Mod de preparare:

Dă rădăcina de ghimbir pe răzătoarea mică și stoarce apoi bine. Pune sucul rezultat într-un vas, în care adaugi toate celelalte ingrediente. Amestecă bine totul și pune crema formată într-un borcan mic, pe care trebuie să îl păstrezi apoi la loc uscat și răcoros. Crema este potrivită pentru toate tipurile de ten.

 

Balsam pentru păr

Ingrediente: 2 linguri de ghimbir tocat mărunt și 2 linguri de ulei de măsline, presat la rece

Mod de preparare: Se amestecă ingredientele și se aplică pe cap, masând ușor. Lasă să acționezi de timp de 20 de minute. Clătește apoi cu apă călduță, șamponează-te și clătește părul din nou. Ghimbirul stimulează creșterea părului, îi dă volum și are efect anti-mătreață.

Foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin