Retete de Craciun pentru copii

Te pregatesti deja cu retete de Craciun, insa anul acesta trebuie sa incluzi in planurile tale culinare si retete pentru copii? Iata o multitudine de sugestii de retete de Craciun pentru copii din care sa poti alege pe indelete, pentru ca si cel mic sa se bucure de gustul preparatelor traditionale, insa ceva mai sanatoase, adecvate varstei sale. Pentru a pregati oricare dintre retetele de Craciun pentru copii, click pe poza sau pe titlul preparatului.

Retete de Craciun pentru copii – Ce le poti pregati celor mici

Aperitive

Clătite pufoase cu șuncă și cașcaval afumat

Pentru ca pe masa festiva de Craciun e musai sa existe si aperitive pe care le pot consuma si cei mici, iata o idee de reteta de Craciun pentru copii: clatite pe care le poti pregati de dinainte, iar in ziua cu pricina le umpli rapid cu sunca si cascaval. Si adultii vor fi tentati sa incerce, garantat!

Chifteluțe de broccoli

Pentru ca cei mici nu pot digera caltabosul si alte aperitive greoaie, specifice mesei imbelsugate de Craciun, e neaparat sa oferi alternative sanatoase, iar chiftelutele de broccoli sunt cheia succesului!

Oua umplute cu ficatei de pasare

Micutului tau ii plac ouale umplute? Pregateste-le dupa o reteta sanatoasa, cu ficatei de pasare si garantat va manca pe saturate.

Piftie cu morcov şi ţelină

Piftia se numara printre preparatele sale favorite? Daca il prepari traditional, numai cu ingrediente alese, ii poti servi si lui o felie. Nu a incercat inca pana acum? E important sa tii cont de gust, iar daca nu ii place gustul puternic de usturoi nu il forta, vei incerca din nou anul viitor.

Friptura

Ruladă de pui cu sos de mazăre

Daca printre retetele de Craciun pentru copilul tau alegi sa incluzi si o rulada de pui cu mazare, garantat scapi mai rapid si cu un preparat mai sanatos.
Pentru a fi si mai sanatos, inlocuieste faina si laptele din sos cu smantana pentru gatit, o varianta mai buna pentru cei mici.

Piept de curcan cu nuci şi legume

Preferi sa il servesti mai degraba cu curcan, fiind o alegere mai sanatoasa pentru friptura de Craciun? O puteti servi cu totii asa si garantat nimeni din familie nu va fi dezamagit!

Piept de pui umplut cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Un preparat complex ce merge de minune integrat printre retetele de Craciun pentru copii, insa trebuie sa tii cont ca este foarte satios si sa nu prepari in exces. Daca si cei mari sunt fani ai fripturii de pui, poti face negresit o tava intreaga, sigur se va consuma!

Retete de sarmale pentru copii

Sarmale in foi de vita cu curcan

Curcanul ramane o foarte buna alternativa pentru cei ce vor sa inlocuiasca puiul in preparate, iar in acest caz carnea de curcan merge foarte bine in retetele de Craciun pentru copii!

Sarmale de pui în frunze de viţă

O alta varianta ar ramane sarmalutele de pui, poate ceva mai slabe si mai putin aromate decat cele clasice. Asa stii sigur ca ficatul copilului tau poate procesa carnea pe care i-o dai, insa chiar si asa e recomandata moderatia.

Sarmale de vită

Iti doresti sa nu treaca Craciunul fara ca cel mic sa experimenteze gustul sarmalutelor delicioase? Elimini frunzele de varza si carnea grea, de porc, si le inlocuiesti cu foi de vita si carne macra de vita. Garantat vor fi mai sanatoase si ii vei putea da si juniorului tau sa testeze!

Deserturi de Craciun pentru copii

Te intrebi ce deserturi specifice perioadei de Craciun poti pregati, incat sa le poti include si in meniul celui mic? Uite o varietate de retete de Craciun pentru copii, dintre care foarte multe deserturi, din care sa poti alege dupa gust si pricepere!

Tort de clatite cu fructe

Daca stii sa pregatesti clatite, garantat vei face tortul acesta numaidecat! Ii servesti o portie cu ce fructe prefera si gata, ai un desert de casa festiv, numai bun de servit si copiilor.

Tort diplomat cu iaurt

Pentru a nu ingreuna foarte tare cu un tort precum diplomatul, de altfel delicios dar care pentru ficatul unui copil poate fi greu de procesat, iata cum pregatesti varianta cu iaurt!

Steluţe cu nucă şi scorţişoară

E distractie mare sa faci fursecuri de Craciun alaturi de copilul tau! Daca stii deja ca nu sufera de alergii, pregateste-le pe cele aromate, cu nuci si scortisoara si bucurati-va impreuna de rodul muncii voastre!

Steluţe de Crăciun

Tot o bunatate ies si fursecurile cu gem sau jeleu, numai sa ai cateva forme de stelute si o serie de ingrediente absolut banale. Merg servite de minune in seara de Ajun.

Negresele lui Moş Crăciun

In final, iata si o reteta pentru micutii iubitori de ciocolata. Intampina-l pe Mos Craciun cu niste negrese cu caciulita de Mos, un desert pufos, bogat si racoritor!

 

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Retete culinare