Rh-ul si icterul

Am o fetita de 11 luni. Am nascut prin cezariana,la urgenta pentru ca mi s-a rupt o membrana ,am pierdut mult lichid si nu mai intram in travaliu, nu puteam sa nasc. Am RH-ul negativ, am facut imunoglobulina cu 1 luna inainte de nastere. Am avut o sarcina grea, am facut tratament de mentinere in primele 2 luni iar din luna a 4-a pana in luna a 8-a am avut cateva iminente de avort.

Daca as mai dori inca un copil exista riscul ca sa am vreo sarcina iarasi dificila si in special sa se intample ceva cu fatul? Fetita am nascut-o de 3,700 kg si a primit nota 9, a facut icter dar mi s-a zis ca e o forma usoara si nu necesita tratament, insa la 3 luni cand i-am facut analize mi s-a zis ca are ceva la ficat. Cand am repetat analiza la 6 luni, la fel si medicul mi-a zis ca e de la icterul care l-a avut la nastere. E posibil sa aiba vreo legatura si RH-ul pe care il am? (mentionez ca nu stiu RH-ul fetitei). Va multumesc.

Intrebare pusa de: Vranciu( 27 ani), , Botosani

Expertul nostru va raspunde:

Rh-ul fetitei ar fi bine sa-l stiti. Puteti sa mai aveti un al doilea copil si la varsta de sarcina de 27 de saptamani, vi se va efectua un test pentru anticorpii Rh, iar medicul ginecolog in functie de valorile testului va decide ce este de facut.

In legatura cu icterul fiziologic al fetitei, nu este adevarat ca are „ceva” la ficat din cauza acestui icter. Va rog, pentru o consultatie completa sa prezentati copilul la o consultatie la clinica noastra, sau la alt medic, specialist pediatru.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului