Risotto cu ciuperci fripte și parmezan

Bunicile noastre i-ar spune pilaf, dar risotto se prepară puțin altfel. Uite cum să faci un delicios risotto cu ciuperci fripte (sau pui) și parmezan. E gata în: 30 min., 500 calorii per porție, 10 g grăsimi, 3 g grăsimi saturate
  1. Intr-un vas cu baza dubla incinge 2 linguri ulei de masline si soteaza 1 morcov, curatat si taiat felii subtiri. Adauga 2 catei de usturoi, tocati, si tine pe foc, amestecand continuu timp de 5 minute, pana cand morcovul se inmoaie. Adauga 300 g orez cu bobul rotund si prajeste timp de 2-3 minute, pana cand devine sticlos.
  2. Stinge cu 125 ml vin alb sec si lasa sa clocoteasca timp de 1minut. Adauga 750 ml concentrat de pui, fierbinte, cate un polonic odata, amestecand pana cand se absoarbe complet. Aceasta operatie dureaza circa 15 minute.
  3. Adauga 200 g ciuperci fripte dinainte (poți folosi pui, dacă preferi). Adauga 25 g unt, opreste flacara si acopera vasul cu capac. Lasa sa stea timp de 5 minute inainte de a servi. Portioneaza in farfurii si presara 1legatura de ceapa verde, tocata, si 50 g parmezan razuit.

Mai multe rețete găsești aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton