„Rock pentru Viata”, concert caritabil pentru construirea noului Spital Marie Curie

De Ziua Copilului, in Piata Constitutiei, Fundatia Salvati-va Ingerii' organizeaza un concert caritabil in parteneriat cu Primaria Municipiului Bucuresti si cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania.

Mihai Margineanu, Les Elephants Bizarres, Vunk, Sarmalele Reci, Taxi, Vita-de-Vie, VH2, Compact, Proconsul, Bere Gratis, Voltaj, Stefan Banica Jr., Iris, Dida Dragan si Corul Allegretto canta in cadrul concertului „Rock pentru Viata', pentru a sprijini initiativa Fundatiei „Salvati-va Ingerii', de strangere de fonduri, destinata construirii noului spital de pediatrie Marie Curie.

Rock pentru Viata' este primul eveniment dintr-o ampla campanie de comunicare derulata de McCann World Group.

De ziua lor, dorim sa oferim un cadou minunat copiilor, un nou spital care sa poata asigura tratamentele pediatrice necesare, la cel mai inalt nivel de competenta si conditii medicale', declara Liana Stanciu unul dintre cei mai activi sustinatori ai acestui proiect.

Noul spital va fi amplasat pe un teren aflat in proprietatea Primariei Sector 4, Bucuresti si dat in folosinta Spitalului Clinic de Urgenta pentru Copii „Maria Sklodowska Curie'.

Este vorba de constructia unui ansamblu spitalicesc format dintr-un corp de spital in conexiune cu spitalul actual, cu 274 de paturi spitalizare continua, un centru de cercetari medicale si un centru de conferinte, un hotel pentru parinti si un restaurant dedicat parintilor, corpului medical.

Corpul de spital va avea avea urmatoarele sectii de spitalizare: bloc operator ortopedie, chirurgie toracica si oncologica, chirurgie neonatala, neurochirurgie, cardiochirurgie, sectie de ATI – compartiment trezire, sectie de Terapie Intensiva Neurochirurgicala si Cardiaca, laborator cateterism cardiac, sectie de hematologie, oncologie si transplant medular, radioterapie, sectie imagistica si radiologie, sectie laborator clinic si farmacie clinica.

Noua aripa, impreuna cu spitalul actual, vor asigura tratamente complexe acoperind toata gama de afectiuni care in prezent necesita tratamente in afara tarii, de aceea construirea acestui spital reprezinta o necesitate pentru Romania.

Desi se fac incercari de a reduce mortalitatea neonatala si pediatrica, Romania este din pacate in fruntea oricaror statistici privind mortalitatea neonatala si pediatrica in Comunitatea Europeana.

Dorim sa oferim conditii de lucru deosebite medicilor cu adevarat pregatiti sa practice cea mai frumoasa meserie, intr-un respect fata de actul medical si fata de pacientii nostrii', a afirmat Dr. Catalin Cirstoveanu, coordonator proiect.

Copiii au nevoie de bani pentru un nou spital, ajuta-i sa-i stranga! Depinde de noi toti sa facem acest lucru sa se intample. Primul pas al acestei campanii: concertul Rock pentru Viata'.
 

URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri