Rugaciunea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

In data de 25 iulie, Calendarul Ortodox roman marcheaza pomenirea Adormirii Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu.

Sfanta Ana a adus-o pe lume pe cea care avea sa fie mama Mantuitorului Iisus Hristos, iar la 3 ani a lasat-o la Templu, gest facut ca pe o ofranda pentru Dumnezeu.

Ulterior, Sfanta Ana s-a retras in rugaciune si post, ajutandu-i pe cei mai putin fericiti si asteptand implinirea vointei lui Dumnezeu.

Sfanta Ana a murit la varsta de 69 de ani, iar Ioachim, tatal Fecioarei Maria a murit la 80 de ani. Fecioara Maria si-a petrecut copilaria in Templu, iar la varsta de 11 ani isi pierduse amandoi parintii.

In ziua de pomenire a Sfintei Ana, se rosteste o rugaciune pe care toate mamele credincioase ar trebui sa o stie:

Rugaciunea Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria

'Într-un moment de durere, Sfantă Ana, mamă Sfintei Fecioare Măria, eu vin acum la tine cu speranța că mă vei ajută și cu inimă plină de venerație. Tu ești o făptură preiubită de credincioși, și mai ales de femei, pentru că, datorită sfințeniei vieții tale ai fost aleasă de Dumnezeu să fii vrednică, să fii mamă Sfintei Fecioare Măria, care este binecuvantată între toate femeile și Născătoare de Dumnezeu.

Plini de încredere și de venerație pentru minunatele haruri pe care le-ai primit, te rog, o milostivă Sfantă Ana, să binevoiești a mă primi în grupul celor pe care-i ocrotești în mod deosebit.
Ia-mă sub puternică ta pază și dobândește-mi de la Dumnezeu harul să pot avea o căsnicie fericită, pană la adânci bătranete, să am copii și să mă aperi de necazul nerodirii. Ajută-mă să mă bucur de acele virtuți cu care tu ai fost inzestrată din plin. Ajută-mă să-mi recunosc greșelile, să le plâng cu amar, să am o iubire inflăcărată fată de Iisus și de Măria și să pot fi de folos semenilor necăjiti din prejmă mea. Vreau să pot dărui și eu săracilor așa cum ai făcut tu și blândul Ioachim, soțul tău.
Ferește-mă în viată Prea Sfantă Ana de orice primejdie trupească și sufletească și să fii langă mine în clipele de boală, de necaz și de primejdie, pană la sfârșitul vieții mele. Cu ajutorul tău vreau să ajung la cer, unde s-o pot lăuda impreună cu ține, pe Fecioară Măria, fiică ta'.

Citeste si: Rugaciune pentru copii inainte de culcare

Sursa: a1.ro


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie