Rugamintea unei mame, pentru ceilalti parinti: „Dragi parinti de copii care nu au cancer…”

Desi suntem in 2018 si eficacitatea vaccinurilor a fost in mod repetat dovedita, prin eradicarea sau limitarea raspandirii a numeroase boli letale, curentul impotriva vaccinarii prinde tot mai mult teren.
O mama a unui copil ce sufera de cancer s-a decis sa puna capat tacerii si sa spuna exact ce inseamna acest curent pentru copilul sau, care a fost nevoit sa treaca prin runde de chimioterapie, ce i-au slabit sistemul imunitar.

Nicole Stellon O’Donnell a explicat pe propriul cont de Twitter, tuturor celor doritori sa o inteleaga, care sunt chinurile prin care un copil ce sufera de cancer trebuie sa treaca, atunci cand este expus unei boli ce poate fi prevenita cu vaccin, dar care i-ar putea fi fatala.

Dragi parinti de copii care nu au cancer…

„Dragi parinti de copii care nu au cancer: o expunere ocazionala la rujeola, intr-un supermarket, a provocat urmatoarele efecte, cand copilul meu urma chimioterapie:”, asa incepe postarea mamei, care s-a viralizat in scurt timp.

 

„1. Fiica mea a intrat in carantina pentru o luna. Nu era suficient ca era cheala si corpul ii era bombardat cu chimioterapie la doar 8 ani, dar acum nici nu putea iesi din casa.

2. Cand am ajuns pe sectia de pediatrie oncologica, personalul medical a fost nevoit sa anuleze programarile si sa inchida sala de tratament, cat timp incercau sa aprecieze expunerea de care a avut parte.
Tratamentul tuturor celorlalti pacienti (copii cu cancer) din acea zi a fost afectat.

3. Cabinetul de consultatii in care eram a trebuit sa fie inchis si sa fie sterilizat, intrerupand buna functionare si consultarea copiilor cu cancer veniti in regim ambulator.

4. Pe drum inapoi, in avion, a trebuit sa poarte o masca.
Nu o fi mare lucru, dar imagineaza-ti sa ai 8 ani, sa fii cheala, slaba, fara sprancene sau gene si sa mai trebuiasca sa porti si o masca in public.

5. A existat inclusiv riscul ca alti copii sa fie nevoiti sa faca injectii cu Neulasta, pentru a le creste nivelul globulelor albe.
Efectele adverse includ dureri ingrozitoare de oase. Din fericire, fiica mea a avut nivelul globulelor albe suficient de mare, incat nu a fost nevoie ca ceilalti copii sa treaca prin asta.

6. Echipa noastra de oncologi a fost nevoita sa petreaca timp colaborand cu epidemiologi, pentru a decide ce sa faca, atat pentru copilul nostru, cat si pentru ceilalti copii ce erau in clinica in acea zi.
Am plans de fericire cand am aflat ca niciunul dintre copii nu trebuia sa faca injectiile Neulasta.

7. Am avut mare noroc ca totul s-a intamplat vara. N-a fost nevoie sa piarda deloc zile de scoala.
Fusese deja nevoita sa piarda 3 luni, cat timp a trebuit sa calatorim 560 km pentru chimioterapie.”

Mama incheie lista de consecinte ale nevaccinarii rugand parintii sa isi vaccineze copiii:

„Va rog, vaccinati-va copiii! Va rog, vaccinati-i antigripal. E un gest de compasiune fata de atat de multi copii, care au nevoie de imunitatea de turma, pentru ca sistemul lor imunitar nu functioneaza.”

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau