S-a deschis primul spital privat din tara dedicat bolnavilor cu Alzheimer

Centrul Oxxygene lanseaza primul Spital Privat dedicat bolnavilor cu Alzheimer si alte forme de dementa din Romania.

Centrul are o capacitate de 46 paturi, imbinand confortul deosebit cu calitatea exceptionala a serviclllor medicale prestate. Investitia este cu capital privat 100% romanesc, avand ca actionari medici romani.

Activitatea centrului medical este de tip spital, aceasta fiind si omologarea la Ministerul Sanatatii. Centrul dispune de un medic coordonator – medic primar geriatru, 3 medici in sistem de colaborare (neurolog, psihiatru si generalist), 3 asistente si 6 infirmiere (in total 9 angajati cu carte de munca si 4 colaboratori.

Internarea minima este de 7 zile – pentru evaluare, punerea unui diagnostic si initierea unui tratament corect – si maxim pe termen nelimitat, un numar de 30 de locuri fiind puse la dispozitie rezidentilor permanenti ai centrului.

In Romania, datele detinute de Societatea Romana Alzheimer evidentiaza ca 150.000 de persoane sufera de aceasta maladie, insa avand in vedere ca o mare parte a bolnavilor nu sunt inca diagnosticati, se estimeaza ca numarul total al acestora ar putea ajunge la 350.000.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri