Sa alaptez sau nu?

Buna ziua,

Ma numesc Anca Baban si sunt din Constanta. Sunt insarcnata in 34 de saptamani. Sunt purtator sanatos al unui virus inactiv de hepatita B. Mi-am facut viremia atat anul trecut (cand am descoperit), cat si anul acesta (in iunie) si a iesit pozitiv, dar nedetectabila cantitatea.

HVC, HBe si AntiHD e negativ. Dupa primirea celui de-al dilea rezultat am luat si lamivudina o luna de zile, pentru scaderea numarului de virusi. Am fost la un doctor gastroentereolog si m-a sfatuit sa vaccinez copiii (sunt gemeni) la nastere cu imunoglobulina intravenos, (dar nu reusesc sa fac comanda de acest vaccin, iar doctorul a intrat acum in concediu), sa nu intru in travaliu si sa nasc prin cezariana si sa nu alaptez.

Se pare ca nu toti medicii au aceeasi parere pentru ca unei cunostinte de-ale mele din Bucuresti, in aceeasi situatie i s-a spus exact contrariul: ca nu e nici o problema alaptatul si sa nu le faca acest vaccin, ci vaccinul care se face normal la nastere, HVB, sa se repete la o luna si la 2 luni si sa se faca viremia copilului la 8 luni. Nici doctorul meu de familie nu e de acord sa nu alaptez. As dori sa stiu si parerea dvs.

Multumesc,
O zi buna!

Intrebare pusa de: Baban( 26 ani), , Constanta

Expertul nostru va raspunde:

Copii vor fi vaccinati imediat dupa nastere si vor avea o schema diferita de vaccinare fata de ceilalti copii. Se recomanda si imunoglobulina i.m., nu i.v. Comanda de imunoglobulina se face la Farmaciile Dona din Bucuresti.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului