Sa-i placa si cartile

Dragostea pentru carte trebuie sadita copilului de foarte mic, de bebelus. Dar degeaba ne chinuim sa facem acest lucru doar oferindu-i tot ce este nou pe piata, colectiile aparute la ziare, daca nu ii dam un lucru esential – exemplul personal.

Sadind in copil dorinta de a citi, de a iubi cartea este unul dintre cele mai nobile lucruri pe care le poate face un parinte. Caci, astfel, ii daruim calea cunoasterii, trainicia unei prietenii sincere.

Primul pas pe acest drum se face cand bebelusul are cateva luni si prinde in manute prima lui carte. O carte-jucarie pe care o poate lua cu el oriunde, pentru ca nu se strica si poate face si baita: cartea de baita.

Cand ne pregatim de gradinita, putem merge cu copilul la librarie sa savureze placerea rasfoirii si alegerii cartilor. Stam pe scaunele pregatite acolo pentru cei nerabdatori sa isi gaseasca noi prieteni pe rafturile pline si alegem cu atentie dintre cartile care l-au atras pe copil.

Mersul la librarie si cumparatul cartilor trebuie sa fie prezentate ca o recompensa, ca o placere pentru intreaga familie.

Astfel cream primii pasi ai respectului fata de carte, care trebuie pastrata, ingrijita, protejata in locuri speciale, nu aruncata laolalta cu celelalte jucarii.

Citeste continuarea in revista BABY – martie.
 

Recomandari
Redactia.ro
RTV
ziareonline.ro
Proiecte speciale
Unica.ro
Huff
Faxnews
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Revista