Sa-l vaccinez importiva Rotavirus?

Am un baietel de 1 an si 4 luni, iar de Craciun am fost internata cu el la spitalul Victor Babes, punandui-se diagnosticul de gastroenterocolita acuta. Pana sa avem rezultatele de la analize si coprocultura era suspect de Rotavirus. Dupa aflarea rezultatelor, medicul mi-a spus ca enterocolita a fost provocata de o infectie virala, nefacandui-se insa analiza pentru Rotavirus, motivandu-se ca nu au trusa specifica pentru aceasta analiza. Dupa externare, cam la 1 saptamana si 3 zile, am mers la Synevo unde i-am facut analiza pentru Rotavirus, care a iesit negativ. Deci, nu avut acest virus.

Intrebarea mea este daca este indicat sa il vaccinez impotriva acestui virus sau nu? Mi s-a spus de catre o doamna doctor, care la randul ei a vorbit cu mai multi medici pediatri, ca nu ar fi indicat sa ii fac acest vaccin, iar in cazul in care contacteaza acest virus sa lasam organismul sa lupte singur impotriva bolii, capatand totodata imunitate la acest virus. Ma intereseaza foarte mult parerea dvs. in legatura cu acest subiect. Sincer sunt foarte dezorientata, nu stiu daca este bine sa il fac sau nu. Medicul lui pediatru a spus ca sa il facem, acum nu stiu. Va multumesc anticipat! O zi buna!

Intrebare pusa de: Elena Minciu( 28 ani), , Bucuresti

Expertul nostru va raspunde:

La aceasta varsta nu se mai face vaccin pentru Rotavirus. Trebuia facut la varsta de 2 luni, o doza si la 4 luni, a doua doza.
In toata lumea aceast vaccin se aplica pe cale orala la varsta pe care v-am mentionat-o.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul expertului