Sa ne hranim mai verde

Odata cu primavara, si alimentatia noastra devine mai „verde”. Legumele detoxifica organismul si ne aduc energia de care avem atata nevoie.

Stim cu totii ca esti ceea ce mananci si cat de importante sunt legumele si fructele pentru sanatate. Noi cercetari, efectuate de specialisti suedezi, demonstreaza ca exista o legatura directa intre consumul de legume in timpul sarcinii si scaderea riscului dezvoltarii diabetului la copii, de exemplu.

Analize efectuate pe 6000 de probe de sange, prelevate de la copii mici, au demonstrat ca markerii de risc pentru dezvoltarea diabetului de tip 1 erau de doua ori mai numerosi in cazul copiilor ai caror mame au mancat rar legume in timpul sarcinii.

Specialistii ne sfatuiesc nu numai sa mancam cat mai multe legume, ci si sa le consumam intr-o stare cruda sau sa le pregatim de asa maniera incat sa-si pastreze proprietatile. Cercetatori de la doua universitati din Spania (Murcia si Complutense) au analizat modul in care diferite metode de gatit afecteaza nivelul antioxidantilor.

Studiul a fost realizat pe 20 de legume, care au fost fierte, gatite la aburi, sub presiune, coapte, bagate la microunde, puse pe gratar si fripte.

Rezultatele? Cele mai mari pierderi de antioxidanti au fost observate la conopida dupa fierbere si microunde, la mazare dupa fierbere si la dovlecei dupa fierbere si prajire.

Citeste continuarea in revista BABY – martie.
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton