Sa ne Jucam: 5 Jocuri Amuzante si Utile pentru Copilul Tau

Un articol scris de Ana Fintinaru de la ElefantelulRoz.

Copiii sunt energie pura, intotdeauna in cautare de experiente si provocari noi. Una din cele mai grele sarcini ca si parinti este sa gasim modul constructiv prin care sa canalizam aceasta energie, astfel incat ei sa isi dezvolte abilitati importante pentru viitorul lor, dar sa se si distreze in acelasi timp.

Copiii folosesc jocurile pentru a se amuza si rareori sunt constienti de faptul ca astfel de activitati ii ajuta sa comunice, sa socializeze si sa dezvolte abilitati importante precum gandire strategica, spontaneitate, rabdare, concentrare, coordonare, incredere sau creativitate.

Parintii, bunicii, matusele si unchii, profesorii, chiar si bonele, fiecare are un rol in acest proces. Este de datoria fiecarui sa se asigure ca orice copil are o copilarie bogata in jocuri distractive si utile. Sa duci aceasta sarcina la bun sfarsit nu este atat de usor precum suna, mai ales atunci cand televizorul si jocurile pe calculator acapareaza aproape toata atentia celor mici. Desi exista timp si pentru aceste resurse de informatii in viata lor, doar prin joaca copiii isi dezvolta corpul, spiritul si mintea la potentialul maxim.

In continuare veti citi despre 5 jocuri amuzante si interesante pe care le puteti testa impreuna cu cei mici. Ei se vor distra, isi vor dezvolta noi abilitati, iar voi va veti relaxa alaturi de ei.

1. Joc de carti, Razboi!'
 

Jucatori: 2
Varsta recomandata: 4-12 ani

Veti avea nevoie de un pachet de carti si de un spatiu unde sa le asezati. Jocul este amuzant, dar si util pentru cei mici deoarece ii ajuta sa invete conceptul de ‘rang intr-o ierarhie.

Pentru inceput fiecare jucator alege o carte din pachet. Cel care are cartea cu valoare mai mare amesteca si imparte cartile in doua.

Dupa acest pas, fiecare jucator ia prima carte de deasupra si o intoarce cu fata in sus. Cel care are cartea cu valoare mai mare le ia pe amandoua, apoi le aseaza sub celelalte carti care i-au fost impartite la inceput.

Atunci cand ambii jucatori scot o carte cu aceeasi valoare, se declara ‘razboi. Sa luam ca exemplu un razboi intre 2 ‘Nouari. Fiecare jucator numara 8 carti si le aseaza cu fata in jos in centru. A noua carte se aseaza peste celelalte cu fata in sus. Cel care are cartea cu valoarea cea mai mare castiga batalia. Daca se nimeresc din nou doua carti cu aceeasi valoare, este ‘razboi dublu si se procedeaza la fel ca inainte. Cel care ramane fara carti in mijlocul unui razboi pierde. Cel care reuseste sa ia toate cele 52 de carti castiga jocul.

Acest joc se poate lungi foarte mult, la fel ca si Razboiul de 100 de Ani dintre Anglia si Franta. De aceea puteti seta o perioada de timp pentru fiecare runda. Cel care are cele mai multe carti la sfarsitul acestui timp castiga.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Buton