Sagetator (22 noiembrie – 21 decembrie)

Caracteristici generale:
Perioada: 22 noiembrie – 21 decembrie
Planeta dominanta: Jupiter
Element definitoriu: Foc
Verb caracteristic: a vedea
Calitati: generozitate, cinste, viziune
Culorile zodiei: albastru, bleumarin
Pietre pretioase: turcoaz, topaz
Metale: cositor
Zi favorabila: joi
Numere norocoase: 2 si 7
Locuri prielnice: spatii exterioare

Sagetatori celebri:
Anne Nicole Smith, Britney Spears, Christina Applegate, Christina Aguilera, Jane Fonda, Jeniffer Connelly, Julianne Moore, Katie Holmes, Kim Basinger, Lucy Liu, Maria Callas, Monica Seles, Nelly Furtado, Tyra Banks, Tina Turner, Brad Pitt, Bruce Lee, Cezar Petrescu, Frank Sinatra, Gerard Philipe, I.V. Stalin, Jean Marais, Kirk Douglas, Liviu Rebreanu, Nostradamus, Walt Disney, Winston Churchill, Woody Allen

Personalitate

Copilul Sagetator este un mic cercetas care are nevoie de spatii vaste si multa actiune – trebuie sa alerge prin curte, sa mearga in excursii, sa faca exercitiu fizic.

Vesel, optimist si sociabil, adora sa-si faca prieteni. Este generos, idealist si cu capul plin de proiecte marete. Nu trebuie stopat din initiativele lui, ci doar invatat cum sa se organizeze, cum sa ocoleasca pericolele si sa-si asume responsabilitatile.

Va deveni un adult plin de vitalitate, inflacarat, falnic, exuberant si binevoitor, cu nazuinte inalte, atras de cultura, strainatate, sport sau aventura.

Genul de nume care i se potrivesc: cele indraznete, grandioase, care sugereaza anvergura, care trec granitele (extravagante sau de origine straina). La polul opus, ai putea opta pentru numele cu conotatii spirituale sau care inspira increderea si aprecierea unei societati traditionale.

Ai putea sa incerci
Pentru fata: Andreea, Antonia, Diana, Ecaterina, Georgia, Iolanda, Iuliana, Jacqueline, Larisa, Magdalena, Nicole, Patricia, Ramona
Pentru baiat: Andrei, Arhip, Beniamin, Corneliu, Ionatan, Eduard, Francisc, Nicholas, Iuliu, Oliver, Robert, Pompiliu, Sebastian

Cauta sa eviti numele care nu au rezonanta sau care sunt scurte, din doua silabe, fara amplitudine (Dinu, Lia, Mia), cele care suna mai degraba campestru (Doina, Floarea, Rada), sau care sugereaza tristetea si lipsa de vlaga. Nu te gandi sa alegi pentru viitorul tau mic Sagetator nume ca Lacramioara sau Doru.

Cum educi un copil Sagetator:
– Deprinde-l sa nu fie prea increzator si sa se arate prudent fata de necunoscuti.
– Ofera-i o educatie ferma, dar „impanata cu diplomatie si simtul umorului.
– Obisnuieste-l sa promita doar cat poate face si sa se tina de cuvant.

Comportament:
Ii place sa aiba cat mai multa libertate, de aceea ar fi bine ca nici tu sa nu fii unul dintre acei parinti conservatori, care impun reguli stricte.

In loc sa-l temperezi, nu vei reusi decat contrariul, pentru ca va tinde sa faca pe ascuns lucrurile interzise de tine. Cel mai bine ar fi sa-i dai frau liber si sa discuti cu el fatis orice situatie cu care se confrunta.

Deseori ti se pare insa ca este obraznic in dialogurile cu tine, pentru ca una dintre trasaturile lui principale este sa riposteze cam dur si fara sa se gandeasca prea mult la orice i se pare exagerat.

Cu scoala nu sta foarte bine, din cauza acelorasi probleme. Nu pentru ca n-ar fi inteligent, dar profesorii se simt provocati de atitudinea lui si tind sa-l pedepseasca; solutia lui va fi adesea chiulul de la ore.

Nu-l pedepsi pentru asta, dar convinge-l pe alte cai de faptul ca va avea nevoie, in viata, si de diplomele de scoala.

Lucrul cu care ai putea sa-l ajuti cel mai bine sa castige o atitudine pozitiva ar fi sa planuiesti impreuna cu el excursii in natura..


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Caracteristici generale