Sanatate – 10 motive pentru care trebuie sa bei ceai verde

Ceaiul este bautura cea mai populara, dupa apa, avand o putere extraordinara de prelungire a vietii.
Ceaiul verde este apreciat din timpuri stravechi pentru proprietatile sale benefice asupra sanatatii si este folosit in medicina traditionala chineza de peste 4000 de ani.
Cu un continut bogat de vitamine ( A, B, C, E, K) si minerale ( mangan, fosfor, zinc, cupru, potasiu, fluor ), ceaiul verde este un stimulator al sistemului nervos, cerebral si sanguin, care face sa dispara senzatia de oboseala.

10 motive pentru a bea ceai verde:

Intareste sistemul imunitar
Antioxidantii din ceaiul verde sunt cei mai tari antioxidanti disponibili in prezent. De asemenea contine numeroase vitamine si minerale.

Incetineste procesul de imbatranire

Bogat in polifenoli care actioneaza contra radicalilor liberi, ceaiul verde este cunoscut pentru combaterea eficienta a efectelor imbatranirii. Din acest motiv, el este unul dintre ingredientele principale in compozitia celor mai noi creme de fata impotriva ridurilor.

 Regleaza digestia – Folosit cu success in curele de slabire, ceaiul verde diminueaza aciditatea stomacului, este protector al ficatului, si mentine nivelul scazut al trigliceridelor si al colesterolului.

Are efect energizant – Mai puternic decat cafeaua si cu un continut mai scazut de teina decat ceaiul negru, are efect energizant si creste capacitatea de concentrare.

Lupta cu diabetul zaharat –  Ceaiul verde contribuie la scaderea aciditatii din organism, influenteaza favorabil bolile metabolice, cum ar fi diabetul zaharat sau artrita

Este prietenul de nadejde in timpul menopauzei, deoarece previne tulburarile si disconfortul din aceasta perioada.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport