Sănătate: 5 simptome pe care să nu le ignori!

 Când devenim părinți suntem în postura de a fi și doctori de serviciu. Fără a poseda cunoștințele pe care un medic le acumulează în ani de studiu, observăm cele mai mici schimbări la copilul nostru. Iar reacțiile noastre sunt la extreme. Uneori, ne panicăm fără motiv, alteori deși observăm simptome, le ignorăm, când nu ar trebui.Iată câteva simptome pe care trebuie să le raportezi de urgență medicului pediatru.

Untitled-1 O febră însoțită de gât înțepenit sau durere de cap sau o erupție care arată ca o vânătaie. Acestea pot fi simptome ale meningitei. Erupția în meningită apare brusc și se răspândeste rapid, acoperind membrele și corpul întreg. În cazuri extreme, copilul poate intra în colaps la câteva ore de la aparitia acestei erupții, așa încât tratamentul trebuie instituit rapid.

 

 

Untitled-2Febra care nu cedează cu antitermice sau durează mai mult de 5 zile. În mod nromal, febra cauzată de virusuri care declanșează răceala sau gripa trece în 5 zile. Una care durează mai mult, chiar fără ca gradele termometrului să urce tare, indică o infecție bacteriană, ca penumonia. În acest caz, este nevoie de tratament cu antobiotice.

 

 

Durerea de stomac  – poate fi apendicită. Deși apendicele este în partea dreaptă jos a Untitled-3abdomenului, durerea poate radia către centru, spre buric. Dacă ar fi vorba despre un virus, succesiunea simptomelor ar fi febră, vomitat, durere de stomac și diaree, în timp ce la apendicită succesiunea poate fi diaree, durere, vomitat, altă rundă de durere și apoi febră – spun medicii. În unele cazuri, dacă durerea apare și dispare brusc, poate fi vorba și despre o disfuncție foarte serioasă a intenstinelor, care trebuie investigată de urgență

 

Untitled-4Durerea de cap care apare dimineața foarte devreme sau în miez de noapte, însoțită sau nu de vomitat – poate fi doar o migrenă, dar și simptom pentru o afecțiune mai gravă și trebuie raportată imediat medicului.

 

 

Limbă, ochi sau buze umflate, însoțite sau nu de senzația de mâncărime sau vărsăturiUntitled-5 – indică o reacție alergică severă și intrarea în șoc anafilactic. Mergeți de urgență la cel mai apropiat spital.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau