Sănătate: Ce afecţiuni îţi interzic să faci un tip de masaj!

Încă din antichitate, masajul a fost considerat o formă de terapie pentru minte, trup şi suflet. Dar această terapie, dacă nu este aplicată în funcţie de nevoile pacientului, poate avea efecte devastatoare asupra organismului.

Fără îndoială, femeile sunt mari consumatoare de servicii de întreţinere, înfrumuseţare, relaxare.

Un astfel de serviciu este şi masajul, care poate să fie o soluţie dacă vă confruntaţi cu probleme de anxietate, stres, depresie, creştere în greutate, picioare umflate, contracturi musculare profunde pe spate şi gât.

Prin reflexoterapie se pot ameliora diverse afecţiuni precum: sinuzită, constipaţie, probleme renale uşoare, oculare, digestive, etc.

Dar tehnicile masajului, dacă nu sunt executate de un masor profesionist, dar şi dacă sunt aplicate fără să se ţină cont de starea de sănătate a pacientului, pot să facă mai mult rău.

De aceea, vă recomandăm să ţineţi cont de următoarele aspecte, înainte de a apela la un anumit tip de masaj, mai ales dacă aveţi anumite afecţiuni:

Masajul terapeutic al spatelui

Este un masaj care eliberează spatele şi gâtul de contracturi musculare şi restabileşte starea de bine şi flexibilitate de coloanei.

În cazul acestui tip de masaj se aplică presiune pe muşchii paravertebrali, pe muşchiul trapez, dar niciodată pe coloană.

De asemenea, manevra tapotamentului (pălmuitul) se execută doar în partea de sus a spatelui, pentru că în partea de jos sunt situaţi rinichii, iar ei sunt foarte sensibili.

Acest masaj nu se execută dacă aveţi afecţiuni cardiocirculatorii acute, afecţiuni pulmonare, dar şi operaţii la coloană.

Masajul anticelulitic

Este un masaj care se execută cu manevre dure, în forţă, după ce au fost aplicate tehnici de încălzire a pielii: neteziri, fricţiuni, frământări.

De regulă, acest tip de masaj se execută cu o cremă, sau cu un ulei cu efect termic, pentru a activa circulaţia. Dacă persoana în cauză are o fragilitate capilară avansată pe membrele inferioare, masajul anticelulitic este contraindicat.

Prin manevrele dure aplicate de masor se sparg formaţiunile de celulită, în care există toxine, grăsime şi apă.

De aceea, este recomandat ca acest tip de masaj să fie însoţit de o şedinţă de drenaj limfatic, pentru a ajuta limfa să elimine toxinele din organism.

Acest tip de masaj nu se recomandă femeilor însărcinate, dar nici celor care alăptează, pentru că atât fătul, cât şi sugarul, pot prelua din toxinele eliberate în organismului mamei.

Citește aici ce alte tipuri de masaje sunt contraindicate când ai anumite afecțiuni.

foto Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton