Sanatate – Combaterea stresului cu plante aromate

Stresul a fost denumit „boala secolulului XXI”, pentru ca din ce in ce mai multe persoane acuza ca sunt victime ale stresului, iar sanatatea le-a fost afectata in mod iremediabil.

Din fericire, mama natura a lasat pe pamant multe plante cu efect benefic pentru santatea fizica si psihica a oamenilor.

Iata cateva ceaiuri pe baza de plante care reduc nivelul de stres din organism, prevenind astfel aparitia migrenelor si a oboselii

Salvia este o planta care atenueaza stresul, calmand nervii. Pentru a beneficia de efectul sau calmant, ceaiul de salvie se bea de o data sau de doua ori pe zi.

Pentru a prepara ceaiul de salvie, se adauga intr-o cana de apa cateva frunze proaspete de salvie, o jumatate de lingurita de zahar sau de miere, suc de lamaie si o cantitate mica de coaja de lamaie. Ingredientele se fierb timp de 20 de minute, dupa care amestecul obtinut se strecoara si se bea.

Florea pasiunii, cunoscuta si sub numele de Passiflora, este recunoscuta pentru calitatile sale benefice in remedierea problemelor cauzate de stres. Datorita substantelor active pe care le contine, planta actioneaza ca un sedativ natural, fiind un bun remediu natural pentru insomnii, agitatie si tulburari gastro-intestinale de natura nervoasa.

Ovazul (Avena Sativa) este o planta calmanta si nutritiva. Aceasta previne depresia si tonifica sistemul nervos.

Musetelul este o planta calmanta si sedativa, fiind in acelasi timp utila pentru a calma iritatiile sistemului digestiv si inflamatiile (de la exterior).

Talpa-gastei, denumita si doctorul cardiacilor', este indicata in tratamentul problemelor pe fond nervos. Fitoterapia recomanda planta ca sedativ natural si pentru reglarea presiunii sangelui, precum si in hipertensiune. Infuzia se prepara dintr-o lingura rasa de planta uscata, la o cana de 250 ml de apa fierbinte. Se lasa 10 minute, apoi se beau maximum trei cani pe zi.

Lavanda este o planta cu o actiune tonifianta asupra sistemului nervos. De asemenea, lavanda calmeaza durerile de cap, favorizeaza somnul si calmeaza spasmele digestive.

Citricele –  un ceai cald, fara zahar, in care s-a adaugat lamaie, creste capacitatea noastra de munca.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport