Sanatoasa si dupa nastere

 Atentia acordata sanatatii mamei din perioada celor 40 de saptamani nu se opreste odata cu nasterea sau imediat dupa. Proaspata mamica va continua sa fie atent monitorizata de medicii specialisti, in functie de problemele sale de sanatate.

 

Monitorizarea starii de sanatate a mamei se face atat imediat dupa naatere, cât si in primul an, in functie de felul in care s-a produs nasterea, afectiunile, complicatiile din timpul sarcinii si nasterii (hemoragii, infectii, tulburari psihice, endocrinologice, trombofilii), daca mama alapteaza sau nu.

Daca in primele zile dupa nastere mama este in spital si este atent monitorizata, ulterior este important ca ea sa tina cont de recomandarile medicului specialist si sa efectueze controalele si investigatiile recomandate de acesta la momentele indicate de medic.

In plus, mama trebuie sa aduca fara amânare la cunostinta medicului ginecolog orice simptom care ar putea indica o complicatie sau o afectiune (de exemplu, dureri mari, cresterea volumului lohiilor).

Citeste continuarea in revista Baby martie 2012.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista