Santajul sentimental

Daca ma iubesti cu adevarat, vei face asta, daca ma iubesti cu adevarat, vei spune asa ( ca mine) si te vei comporta cum vreau eu. Aaaa, nu vrei? E clar, nu ma iubesti asa cum spui ca o faci, ba chiar nu ma iubesti deloc. Uite in ce hal am ajuns! Eu, nu tu, ca tie iti merge bine, esti un egoist. O sa mor de suparare, o sa ma imbolnavesc si o sa mor (pe principiul Goe, vrei sa moara Mamitica?'), si o sa te vad atunci, dar tu o sa iti gasesti pe alta. Tu esti de vina daca nu merge relatia noastra.

Noi femeile suntem experte in ceea se numeste santaj sentimental. Ne place sa amenintam si sa dam ultimatumuri. Nu stim sa negociem dar suntem foarte pricepute in a transforma orice mica cearta intr-o mare suferinta.

Atunci cand spun acel da' fericit la Primarie, atat barbatii, cat si femeile cred ca vor avea o casnicie minunata. Dar nu stiu cum se face ca, dupa ce pornesc pe drumuri comune in casnicie, fac eforturi uriase pentru a mentine relatia in viata.

Poate ca ar fi bine sa li se dea si o carticica, cu cateva instructiuni, pentru a avea mereu in minte acele lucruri care li se pareau la inceput atat de clare si de simple- Ce mare lucru, ne iubim si e destul'.

Din pacate, odata cu trecerea anilor, lucrurile nu mai par asa de simple. Pentru ca o relatie, odata formata, devine o entitate de sine statatoare, care trebuie hranita si ingrijita.

Cand intra in panica vazand ca trebuie sa faca efort ca sa mentina relatia, si nu prea stiu ce sa faca, unele persoane fac ce au invatat in copilarie, atunci cand erau in situatii critice- plang, santajeaza sau dau vina pe ceilalti.
 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Relatii