Sarbatori in deplasare

Primele sarbatori in familie sunt o experienta foarte interesanta pentru bebe. Desi si-a mai vazut parintii stransi in jurul mesei (speram ca faceti parte din categoria celor care incearca sa ia micul dejun si cina impreuna), de sarbatori, juniorul face cunos­tinta cu familia extinsa – bunici, unchi si matusi, veri­sori etc.


E un amalgam de informatii, mirosuri, gusturi, culori, lumini, cuvinte, fete. Iar experienta mesei in familie este, si ea, cu totul aparte – masa plina de castroane cu sarmale, mamaliga, fripturi, cartofi, tavi intregi cu piftie, muraturi si inevitabilele dulciuri (fursecuri, cozonac, prajituri cu visine, cu nuca de cocos, rulade cu ciocolata si cate si mai cate delicatese la care cel mic priveste fascinat). Tineti cont, insa, de faptul ca bebelusul nu poate avea acelasi meniu ca adultii si, in niciun caz, nu poate manca aceleasi canti­­­­­­­­­­­- tati industriale, asa cum o facem noi, cei mari, la mesele festive.

  • Daca va incumetati sa-i serviti copilului ceva din meniul pentru masa festiva, asigurati-va ca hrana nu are adaos de sare sau exces de condi­men­­te. 
  • Este de preferat sa luati cu voi scaunul de masa al copilului. Pare complicat, dar va va scuti de situatia in care bebe ar trece din mana in mana.
  • Prinsi in atmosfera de sarbatoare, nu uitati programul de masa al copilului. Este foarte posibil ca prea multa agitatie sa-l dea complet peste cap. Daca exista aceasta posibilitate, este de preferat ca cel mic sa traga un pui de somn dupa masa.

Citeste continuarea in revista BABY, editia decembrie 2011!
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista