Sarcina Adinei, o minune indelung asteptata

George și Adina Vochin au un băiețel de 3 ani, pentru care au așteptat foarte mult timp.

Soții Vochin au fost acel cuplu din șase, care, conform statisticilor, nu poate avea un copil pe cale naturală. Au făcut nenumărate tratamente la clinici din țară, dar degeaba.

De multe ori au vrut să renunțe, iar relația lor a trecut prin clipe grele, până într-o zi când au decis să plece în străinătate, la o clinică specializată în fertilizarea in vitro. George ne-a povestit cât de dificil a fost drumul spre împlinirea acestui vis.

 

„Nimeni nu știa ce este în neregulă, de ce soția mea nu poate rămâne însărcinată. Am început investigațiile și tratamentele în 2007. Ce-am simțit eu… inițial nu mi-a venit să cred că ni se întâmplă așa ceva, pentru că eram tineri și sănătoși. Nu mi-aș fi închipuit vreodată că vom avea probleme și nu vom putea avea copii. Apoi m-am gândit că este nedrept să ni se întâmple asta, nu înțelegeam de ce, îmi tot trecea prin minte, uneori, că poate am greșit noi cu ceva, poate că eu am greșit, mai ales că medicii nu știau exact care era problema.' a povestit George

 

Cand au vazut ca tratamentele nu dau rezultate au schimbat medicul, apoi au mers la inca un medic, apoi la latul insa nimeni nu stia sa le spuna care este problema si nici sa le ofere solutii.

 

Dupa un an de plimbari de la un medic la altul, au mers la o clinica privata si acolo au facut si primele analize clare pentru stabilirea cauzei infertilitatii. La aceeasi clinica, au facut si prima procedura FIV, care din pacate nu a avut succes.

 

In anul 2011 le-a fost recomandata de catre o ruga o clinica de fertilizare in vitro din Cehia.

„Până atunci nu auzisem nimic despre acea clinică sau despre orașul Zlin, habar nu aveam că există. De altfel, puțini români au auzit de el și e păcat, pentru că este un orășel pitoresc și liniștit, unde te simți foarte bine ca turist, sunt multe locuri frumoase de vizitat. Am luat legătura cu medicii de la clinică și am observat că erau foarte bine organizați. Era clar că știau foarte bine ce au de făcut și că mai avuseseră cazuri dificile, pe care le rezolvaseră cu succes. A fost primul moment în care ne-a revenit speranța.' a povestit George.

 

Diferentele pe care le-au sesizat la acea clinica din Zlin, fata de clinicile din Romania au fost izbitoare pentru Adina si George: „La clinică am înțeles ce înseamnă un sistem medical bine pus la punct, orientat spre pacient.

Fiecărui cuplu i se acordă timp suficient pentru consultații și discuții pregătitoare. Niciun pacient nu este ținut inutil pe holuri, nicio programare nu este amânată, nimic nu este lăsat la voia întâmplării, iar asta mi s-a părut extraordinar, având în vedere experiențele pe care le avusesem înainte, la mai multe clinici din România. Am iesit fericiți și încrezători de la prima consultatie. Peste câteva zile, aveam să aflăm că procedura de fertilizare in vitro a reușit din prima încercare.'

familia vochin

In urma numeroaselor tentative esuate de a avea o sarcina, chiar si relatia lor a avut de suferit, fiind supusa la incercari: Aveam deja în spate ani de investigații și tratamente, în care niciun medic nu reușise să ne dea soluția potrivită. Au fost ani grei, care ne-au tensionat relația la maximum și am fost chiar în pragul de-a o încheia. Din fericire, totul s-a schimbat pentru noi când testul de sânge ne-a confirmat că eforturile noastre nu au fost în zadar și că renunțarea la luptă ar fi fost o greșeală.'

 Acum Adina este coordonatoarea în România a clinicii din Zlin. Inca de cand era in tratament la clinica, Adina a discutat cu medicii de acolo si a aflat ca acestia isi doreau sa apoate ajuta cat mai multe paciente din Romania. Atunci Adina, care stia cat de grea este o asemenea experienta, a decis sa ajute cat poate de mult si astfel ofera asistenta femeilor din Romania pentru a putea ajunge la clinica Zlin.

„Cred că povestea noastră este dovada că nimeni nu trebuie să renunțe la visul de-a deveni părinte, chiar dacă acest lucru pare imposibil.' a mai declarat George

Foto: Arhiva personala Adina si George Vochin


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Fertilitate