Sarcina – Afla cat de periculoase sunt vopseaua de par si oja in timpul sarcinii

Mai mergi la coafor?

Nimeni nu poate sa garanteze ca vopsitul parului in timpul sarcinii este perfect sigur pentru sanatatea copilului; de aceea, cele mai multe femei prefera sa amane acest lucru macar pana in al doilea trimestru de sarcina. Pentru orice eventualitate, este mai bine sa eviti vopseaua de par in primul trimestru de sarcina. Daca radacinile de alta culoare ti se par inestetice, ai oricand la dispozitie solutia sa te tunzi scurt si sic.

Sarcina si epilarea

Variatiile hormonale din aceasta perioada se pot manifesta printr-un exces de hormoni, care poate conduce la aparitia parului nedorit in anumite zone ale corpului (de exemplu, pe abdomen sau fata). Pana in prezent nu exista dovezi care sa arate ca epilarea ar prezenta anumite riscuri pentru femeile insarcinate.

Trebuie doar sa tii cont de faptul ca sensibilitatea pielii este mai crescuta decat inainte – prin urmare, ar fi bine sa testezi pe o suprafata restransa de piele (in cazul epilarii cu ceara).

De asemenea, cremele depilatoare sunt destul de controversate, din cauza ingredientelor active: pulbere de sulfat de bariu si tioglicolat de calciu, despre care nu se stie daca sunt daunatoare in sarcina.

Iar daca te gandesti la epilarea cu laser sau prin metoda electrolizei, specialistii recomanda evitarea lor in timpul sarcinii.

 

Text: Iulia Sandu
 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


Recomandari
Redactia.ro
Unica.ro
Sfatul Medicului
Mai multe din Ingrijire