Sarcina – Beneficiile exercitiilor fizice in timpul sarcinii

Sportul inseamna o viata sanatoasa! Merita din plin sa te mentii in forma facand zilnic exericitii fizice – iar daca tu esti sanatoasa, atunci si copilul tau va avea beneficiii.

O jumatate de ora de exercitii aerobice de cinci ori pe saptamana si intr-un ritm destul de alert incat sa te simti incalzita, iar inima si plamanii sa lucreze mai intens, te va ajuta sa iti pastrezi sanatate si forma fizica. Te va ajuta sa tii sub control cresterea in greutate din timpul sarcinii si sa eviti unele neplaceri frecvente.
 

Exercitiile aerobice ajuta la prevenirea bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii arteriale si a diabetului non-insulino-dependent, producand o stare de bine naturala, prin cresterea nivelului de endorfine.

Pe langa exercitiile aerobice, este recomandat sa incluzi si exercitiile de intindere si intarire. Acestea extind muschii prin gama completa de miscari si te ajuta sa iti mentii corpul puternic si suplu.

Ultimele, dar nu cele mai putin importante, sunt exercitiile musculaturii pelvine. Facute regulat te ajuta sa iti controlezi mai bine partea de jos a trunchiului. Te ajuta sa previi pierderile nedorite de urina si iti ofera un control mai sensibil al rapiditatii cu care coboara capul copilului prin vagin in timpul travaliului.

In plus, exercitiile fizice in timpul sarcinii sunt benefice deoarece:

Dormi mai bine – uneori, in timpul sarcinii gasirea unei pozitii confortabile de dormit poate fi o adevarata provocare. Dar exercitiile te vor ajuta sa consumi orice exces de energie si sa obosesti suficient pentru a cadea într-un somn mai odihnitor.

Reduc stresul si imbunatatesc starea mentala.

Reduc riscului de nastere prematura cu cel putin 50%.

Reduc cu mult  efectele secundare obisnuite in starea de graviditate, cum ar fi oboseala, durerile de cap, de spate, picioare si maini umflate.

Cresc nivelul de oxigen asigurat fatului.

Tipul potrivit de exercitii ajuta la cresterea rezistentei si puterii de care ai nevoie in timpul travaliului, prin intarirea muschilor responsabili.

Exercitii pentru planseul pelvin

Muschii planseului pelvin inconjoara rectul ( calea de eliminare a scaunului), vaginul si uretra ( calea de eliminare a urinei). Daca nu esti sigura cum sa le incordezi, incepe cand esti la toaleta cu vezica plina. Lasa sa treaca putina urina, apoi foloseste musculatura pelvina pentru a opri jetul timp de patru secunde. Repeta de mai multe ori.

Odata ce tii in frau aceasta miscare si poti recunoaste muschii implicati, o poti face fara a mai urina oriunde, oricand. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa incordezi muschii, sa-i tii stransi, numeri pana la patru, apoi le dai drumul. Repeta de cinci ori si fa tot setul de exercitii de mai multe ori pe zi.

 

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport