Sarcina ta iarna

Nu risca inutil!
Nu te expune capriciilor iernii. Nu-ti programa vacantele la Polul Nord si gandeste-te de doua ori inainte sa petreci un weekend intr-o cabana retrasa, la munte.

Ultimul lucru de care ai nevoie este sa te apuce contractiile cand toate drumurile sunt inzapezite.

Imbraca-te in straturi
Un mare pericol pentru o femeie insarcinata iarna este banala raceala. Nu neaparat pentru ca imunitatea este scazuta (desi asa se intampla de obicei), ci pentru ca femeilor insarcinate le este cald, din cauza cresterii volumului de sange, si, ca atare, tind sa se imbrace mai subtire. Imbraca-te in straturi!

Fara munca patriotica
Daca masina este sub un troian de zapada sau pe aleea din fata blocului nu se poate circula din cauza nametilor, roaga un prieten sau un vecin sa te ajute.

Nu te apuca de operatiuni de deszapezire, in urma carora risti o separare a placentei sau declansarea contractiilor. Nu ridica greutati mai mari de 3 kg si nu te apleca din mijloc.

Nu fi trista!
SAD este prescurtarea pe care americanii au dat-o depresiei de sezon – Seasonal Affective Disorder – cauzata in principal de lipsa soarelui, iar femeile insarcinate sunt victimele preferate.

Evita sa fii SAD, petrecand mai mult timp afara si facand exercitii usoare, daca medicul nu ti-a interzis miscarea.

Ingrijire de iarna
Ca iarna nu-i ca vara, o stim deja. Pielea ta, si asa deshidratata, sufera din cauza temperaturilor cu minus si are nevoie de ingrijiri suplimentare, de hidratare si hranire. Foloseste produsele destinate special femeilor insarcinate, de preferat, din game dermato-cosmetice.

Evita tentatiile
O cafea aburinda, un ceai aromat si fierbinte sau o ciocolata calda suna imbietor intr-o zi rece de iarna, insa, mai ales in primul trimestru de sarcina, incearca sa reduci la minimum nivelul de cafeina/teina din organism. Poti opta, in schimb, pentru ceaiuri din fructe.

Capriciile modei
Nu spune nimeni ca, insarcinata fiind, trebuie sa te imbraci si incalti „cuminte”, insa tocurile, sarcina si iarna nu sunt tocmai cea mai buna combinatie. Asa ca orice „ar spune” tendintele, ai mare grija la incaltaminte, deoarece o cazatura pe gheata poate fi extrem de periculoasa atat pentru tine, cat si bebelus.

Text: arhiva Edipresse; Foto: Dreamstime.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Ingrijire