Sarlota de ciocolata cu nuca

Ingrediente:

– 200 g zahar pudra,
– 200 g unt,
– 200 g ciocolata,
– 2 pachetele zahar vanilat,
– 100 g nuci sau migdale,
– 1 lamaie,
– 2 tablete de ciocolata,
– 3 pahare smantana.

Preparare:

Se amesteca intr-un castron untul batut spuma cu zaharul, ciocolata topita si zaharul vanilat. Amestecul se freaca cu o lingura de lemn, pana se obtine o crema omogena. Nucile sau migdalele taiate extrem de fin sunt amestecate cu zaharul pudra si sucul unei lamai.

Acest amestec se intinde peste crema. Intr-o craticioara, pe foc foarte mic, se pun la topit cele 2 tablete de ciocolata. Se ia ciocolata de pe foc, se lasa sa se raceasca, apoi se toarna incet peste smantana, amestecandu-se continuu pana se obtine o crema consistenta. Se toarna peste restul compozitiei si se pune castronul in frigider pentru cateva ore. Se serveste rece.


Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Sfatul Medicului
Trending news
Mai multe din Deserturi