Scapă de toxine!

Din cand in cand, e bine sa ne privam' organismul de alcool, cafeina, nicotina, precum si de aditivii alimentari, respectiv emulsificatorii, conservantii si colorantii continuti de produsele semipreparate.

Pierderea vitalitatii, aparitia celulitei, tenul incarcat, balonarea, ca sa nu mai vorbim de migrene, oboseli cronice, stres si alergii, toate acestea sunt, in majoritatea cazurilor, semnele unei alimentatii gresite, cu un continut mare de substante sintetice, care ne incarca organismul de toxine.

De altfel, specialistii recomanda cura de detoxificare si pentru tratarea mai multor afectiuni, nu numai pentru combaterea balonarii si a stresului. Dar, in cazul in care esti sub tratament sau suferi de vreo boala, consulta-ti medicul de familie inainte de a incepe o astfel de cura care sa te scape de toxine.

Lichidele si fructele sunt de baza

Cel mai bun moment pentru o astfel de cura este sfarsitul de saptamana, cand se presupune ca ai mai putine griji si probleme de rezolvat. Se impune ca, in acest interval, sa fumezi mai putin si sa reduci consumul de cafea si alcool. Altfel, efectele pozitive vor fi mai putin evidente.

Prima zi

Primul lucru pe care trebuie sa-l faci dupa ce te trezesti este sa bei un pahar mare cu apa, in care ai stors zeama de la o lamaie mijlocie. Apoi, din ora in ora, bea cate un pahar mare cu apa plata. La micul dejun, la pranz si seara, mananca la discretie salata de fructe, cu mere si portocale din belsug – eventual si alte fructe, in functie de sezon. De asemenea, bea cat mai multe ceaiuri de plante.

A doua zi

Acelasi regim ca in prima zi, numai ca, la micul dejun si la pranz, poti adauga seminte de susan si de floarea soarelui.

Seara, mananca usor: carne de pui la gratar, cu legume verzi, fierte sub presiune sau prajite in vase din tefal, fara ulei. Daca a mai ramas ceva din salata de fructe deja preparata, o poti consuma ca desert.

Sucurile naturale

O alta metoda de eliminare a toxinelor, foarte populara printre frumoasele de la Hollywood, este ca, timp de 24 sau 48 de ore, sa bei numai suc de fructe si/sau de legume.

Pectina, un compus organic continut de aceste sucuri naturale, ajuta la shutterstock_118750150curatarea traiectelor digestive. Cele mai eficiente sunt sucurile de portocale, mere, grepfrut, lamai (in general, fructele zemoase).

Dintre legume, cele mai indicate sunt cele cu frunze verzi, cum ar fi telina, sfecla sau spanacul, deoarece contin multa clorofila. Singura conditie este ca aceste sucuri sa fie consumate in cel mult 24 de ore de la prepararea lor, pentru ca isi pierd valoarea nutritiva destul de repede.

Numai rezultatele conteaza!

Cura de detoxificare poate fi insotita de aparitia unor pete pe piele, de dureri de cap si de emanarea unui miros usor neplacut, semn ca se elimina impuritatile din organism.

Uscarea tenului, migrenele, oboseala, iritabilitatea, greturile sunt urmari firesti, nu si obligatorii; prin urmare, nu te speria. Important este sa te concentrezi asupra efectelor benefice ale acestei cure: te veti simti plina de energie, iar apoi pielea ta va straluci, pur si simplu!

Eliminarea toxinelor – macar o data pe luna, timp de 24 de ore – este un lucru benefic pentru organismul tau.

Citește întreg articolul aici


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Dieta, nutritie, sport