Schimbari in educatie: In crese si gradinite vor preda specialisti

In data de 23 august au fost aprobate prin Ordonanta, in sedinta de guvern, o serie de modificari si completari menite sa imbunatateasca ciclul de pregatire anteprescolar (cresele), se arata intr-un comunicat de presa pe site-ul edu.ro.

Concret, ce se schimba in crese si gradinite:

Incepand din anul scolar 2019-2020, cresele vor fi finantate de la bugetul de stat. Pana in prezent, cresele au fost finantate din bugetele locale.

„Astfel, finanţarea se va face în baza şi în limitele costului standard per antepreşcolar, după metodologia elaborată de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Asigurarea finanțării de bază pentru antepreșcolari atrage după sine aprobarea unui plan de școlarizare de către MEN, în prezent locurile la creșe fiind stabilite de autoritățile locale.”, se arata in comunicatul emis de Ministerul National al Educatiei.

Copiii din crese vor avea parte de cadre didactice specializate

Copiii mai mici de 3 ani din invatamantul anteprescolar vor beneficia de educatie oferita de educatori/educatori-puericultori, conform unui curriculum dedicat, ce va fi aprobat de MEN prin ordin de ministru.

Noile modificari vor avea impact si asupra educatorilor:

Pentru evaluarea studiilor doctorale si mentinerea sau dobandirea acreditarilor vor fi elaborate etape standardizate, iar in proces vor fi inclusi si experti internationali.
Profesorii vor putea avansa pe posturi prin sustinerea unui examen, in mod similar cu practicile din afara tarii.

Imagine: Shutterstock


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau