Scoala te face mare! – Campanie de prevenire a abandonului scolar

In ultimii sapte ani rata abandonului scolar a crescut de aproape trei ori pentru clasele I-IV si de mai mult de patru ori pentru clasele V-VIII. In plus, foarte multi copii din familii sarace se inscriu la scoala tarziu sau niciodata.

Cu cat copiii sunt inscrisi la scoala sau la gradinita mai devreme, cu atat sansele lor sa se dezvolte armonios si sa nu abandoneze scoala sunt mai mari.

Fiecare copil care nu merge la scoala va deveni un adult fara educatie. El va avea sanse mici sa obtina un loc de munca si risc mai mare sa devina infractori sau sa depinda de ajutorul social toata viata.

Campania Scoala te face mare' urmareste constientizarea populatiei cu privire la consecintele abandonului scolar si la drepturile si responsabilitatile fiecaruia dintre noi cu privire la educatia copiilor.

Cu ajutorul serviciilor oferite de Asociatia Telefonul Copilului prin intermediul numarului 116 111, parintii pot obtine informatii si raporta problemele cu care se confrunta in demersurile pentru inscrierea copiilor la scoala.

De asemenea, campania isi propune informarea autoritatilor cu privire la cazurile inregistrate la 116 111 si influentarea politicilor publice astfel incat fiecare copil din Romania sa beneficieze de dreptul la educatie.

Toti copiii au dreptul la o educatie care sa le permita dezvoltarea in conditii nediscriminatorii a aptitudinilor si personalitatii, astfel incat sa fie pregatiti sa contribuie la dezvoltarea societatii.
Scolarizarea pana la clasa a 10-a este obligatorie pentru toti copiii, incepand de la varsta de 6 ani.

In acesta campanie si-au pus la dispozitie timpul si imaginea pentru promovarea mesajului Andreea Marin Banica, Dana Deac, Cabral Ibacka, Dan Bittman si Damian Draghici.

Daca stii un copil care nu merge la scoala, al tau sau al altcuiva, ajuta-l! Suna la 116 111.

Fiecare copil in scoala este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Pentru mai multe informatii, www.fiecarecopilinscoala.ro
 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri