Scrisoarea primita de mama unui copil cu autism de la vecini: „Suntem satui pana la disperare de tipete”

Jessica Green, o mama de 27 de ani, a primit o scrisoare anonima despre Harry, baietelul ei de 3 ani care sufera de autism.

In scrisoarea semnata de locuitorii din zona in care femeia traieste, dar fara a fi mentionat vreun nume, femeia este blamata pentru comportamentul deranjant al fiului sau:

„Dragi vecini,

Pot oare parintii copilului zgomotos, ce tipa in continuu in timp ce se joaca afara in curte, sa tina cont de faptul ca ceilalti locuitori ai zonei sunt satui pana la disperare de tipetele copilului?
Calca pe toata lumea pe nervi si chiar nu avem nevoie de asta. Sa permiti copilului tau sa se manifeste asa e egoism.
Toata lumea vorbeste despre asta si incepem sa ne intrebam daca nu cumva copilul e neglijat, deoarece nimeni normal la cap nu si-ar lasa copilul sa tipe toata ziua fara sa faca ceva in sensul acesta.
Daca nu luati masuri in privinta tipetelor copilului, cativa dintre noi vom face plangere impotriva deranjarii linistii publice, deoarece deja devine o problema anti-sociala. Acum e la latitudinea voastra.

Oamenii nu mai pot sta in curte sa se bucure de vreme, caci tot ce pot auzi e copilul tau tipand de vizavi.
Am suportat anul trecut pe tot parcursul verii si am sperat ca baiatul va creste si nu va mai tipa asa, dar inca se intampla, si e din ce in ce mai tare.
Te rugam sa iei aceasta scrisoare asa cum a fost menita si sa iei masuri inainte de a fi nevoiti sa te raportam, atat pentru zgomot, cat si la protectia copilului.

De la toti vecinii din zona”

Iata cum arata scrisoarea originala, primita de mama:

Scrisoara primita de mama unui copil cu autism de la vecini Suntem satui pana la disperare de tipete 2

„Vreau sa fac oamenii sa constientizeze ce inseamna autismul”

Copilul la care se face referire in scrisoare sufera de autism, nu poate comunica verbal si adesea comunica folosind diferite sunete.
Mama a citit revoltata scrisoarea si incearca sa ajute oamenii sa constientizeze ce presupune autismul.

 

„Traiesc intr-o zona minunata. In aceasta situatie insa, m-as fi asteptat ca vecinii care au o problema sa vina sa mi se adreseze personal.
E ingrozitor – ar fi putut avea bunul simt sa ma intrebe daca e bine copilul, insa eu sunt convinsa ca e vorba despre un singur individ, ca alti vecini mi-au sarit in aparare.
Vreau sa fac oamenii sa constientizeze ce inseamna autismul, s-au grabit sa judece prea tare.”

Citeste siScrisoarea unei fetițe cu autism a emoționat o lume întreagă. Cum își descrie ea viața

Sursa articol: dailymail.co.uk


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau