Scrisoare catre medicul care mi-a spus sa fac avort

Courtney a fost extrem de fericita cand a descoperit ca este insarcinata, insa cand fiica ei Emersyn a fost diganostica cu Sindrom Down cand inca sa alfa in pantecul mamei, Courtney se astepta la incurajari de la medicul ginecolog care ii urmarea sarcina.

In schimb, a primit ceva cu totul diferit.

Courtney, mama a trei copii, povesteste ca medicul ei nu numai ca i-a sugerat ca nu exista nicio alta aternativa decat avortul, ba chiar a presat-o sa faca acest lucru desi a tot refuzat asta.

Medicul i-a sugerat in mod repetat sa isi avorteze copilul cu nevoi speciale, sustinand ca va avea de suferit dramatic calitatea vietii intregii familii.

Cand era insarcinata, Courtney a vrut sa ii spuna multe mediciului in apararea fiicei sale insa nu si-a gasit curajul de a o face. I-a luat mai bine de un an sa ii scrie o scrisoare pe care sa i-o trimita. Intr-un final, in luna mai a acestui an, Courney si Emmy, acum in varsta de un an si 4 luni au expediat impreuna scrisoarea.

De asemenea, Courney a postat scrisoarea si pe internet si a devenit in foarte scurt timp virala.

„Draga doctore,

O prietena imi povestea ca atunci cand medicul ii vedea bebelusul la ecografie ii spunea mereu „este perfect”. O data ce fiul ei s-a nascut si a fost diagnosticat cu Sindrom Down, aceasta a mers la acelasi medic. Cand a vazut-o pe ea si pe fiul ei i-a spus „Ti-am spus eu, este perfect!”

Povestea ei m-a sfasiat. Desi eram recunoascatoare pentru experienta prietenei mele, mi-a adus atata tristete pentru ceea ce as fi putut sa am si eu. Imi doresc sa fi fost si tu ca acel medic.

Am venit la tine in cea mai grea perioada din viata mea. Eram speriata, anxioasa si complet disperata. Nu stiam inca adevarul despre bebelusul meu si de accea aveam nevoie disperata de tine.

Insa in loc sa imi oferi suport si incurajari, tu mi-ai sugerat sa imi avortez copilul. Ti-am spus numele ei si tu ne-ai intrebat din nou daca intelegem nivelul scazut al calitatii vietii care ne asteapta avand un copil cu Sindrom Down.

Ne-ai sugerat sa ne razgandim asupra deciziei de a pastra sarcina in continuare. Din acel moment am fost ingroziti de urmatoarele vizite care urmau. Cel mai greu moment din viata mea a devenit aproape insuportabil pentru ca nu mi-ai spus niciodata adevarul.

Copilul meu era perfect!

Nu sunt furioasa, nu sunt suparata, sunt doar trsita. Sunt trista pentru inimioarele pe care le vezi zi de zi batand si care nu sunt perfecte pentru tine. Sunt trista ca acele detalii complicate si acele miracole ale manutelor si degetelelor si ochisorilor pe care le vezi la ecograf nu te misca. Imi pare rau ca ai gresit atat de tare cand ne-ai spus ca un bebelus cu Sindrom Down ne va scadea dramatic calitatea vietii. Mi se rupe inima cand ma gandesc ca este foarte posibil sa ii fi spus chiar astazi asta unei alte mamici. Insa cel mai trista sunt pentru ca nu vei avea nicodata privilegiul de a o cunoaste pe fiica mea Emersyn.

Vezi tu, ea nu doar ca a contribuit la calitatea vietii noastre, ci in plus a ajuns si a atins inimile a minioane de oameni. Ne-a dat un scop si o bucurie care nu se pot exprima in cuvinte. Ne-a daruit mai multe zambete, motive de bucurie si pupici decat ne putem imagina vreodata. Ne-a deschis ochii si ne-a aratat ce inseamna adevarata frumusete si dragostea pura.

Asa ca ma rog ca nicio alta mamica sa nu fie nevoita sa treaca prin ce am trecute ue. Ma rog ca si tu sa vezi adevarata frumusete si dragostea pura cu fiecare ecografie pe care o faci.

Si ma mai rog ca atunci cand vei vedea urmatorul bebelus cu Sindrom Down, cuibarit in pantecul mamei, sa te uiti la mamica lui, sa ma vezi pe mine si sa ii spui adevarul „Copilul tau este absolut perfect”.

Sursa: littlethings.com
Foto: 123rf.com; Facebook


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau