Scrisoare deschisa catre cei care vor sa imi rasplateasca copilul

„Draga straine, te rog nu imi mai rasplati copilul cand are un comportament neadecvat” – asa isi incepe scrisoarea Meredith Hale.

Apoi isi continua scrisoarea povestind ce a determinat-o sa scrie acest mesaj de la bun inceput, si ce rugaminte are, catre cei care vor sa ii rasplateasca copiii:

„Saptamana trecuta m-am oprit cu copiii sa luam covorigi dupa ce am iesit de la bazin. O data ce am ajuns sa comandam, unul din copiii mei a vazut fursecurile aranjate in vitrina si imediat am stiut ce urma.

„Fursecuri!” a strigat entuziasmat in timp ce le arata cu degetul „Fursecuri!!!” „FURSECURI!”

I-am explicat cu calm ca era suficient covrigul cu ciocolata pe care urma sa il luam pentru gustarea de ora 10 si ca vom lua fursecuri altadata. Bineinteles ca el nu a fost multumim de explicatie si scuturand din cap a inceput sa tipe „Nuuuuu!”. Din nou, mi-a fost clar ce urma.

Dintr-o data, din spatele tejghelei, a aparut o mana misterioasa care ii dadea un fursec mare mare mare, cu ciocolata.

„Poftim! Ia un fursec din partea casei” i-a spus vanzatorul, in timp ce ii dadea fursecul. Evident ca ma aflam intr-o situatie incomoda, avand in vedere ca nu obisnuiesc sa rasplatesc comportamentul nepotrivit al copiilor mei. Daca am spus ca nu luam fursecuri, atunci asa ramane si nu este negociabil.

Totusi, nici nu am obiceiul de a ma certa cu oamenii draguti care vor sa faca un gest frumos pentru copiii mei. In plus, faptul ca i-a dat lui direct fursecul afacut ca situatia sa treaca de la enervanta la extrem de periculoasa. Daca as fi incercat sa iau fursecul din mana copilului meu acesta cu siguranta ar fi facut un acces de furie de proportii uriase.

Evident, aceasta nu este un motiv sa renunt la responsabilitatile mele de parinte, insa dupa o dimineata in care am schimbat 2 copii in si din costumele de baie, apoi am facut exercitiile in bazin, apoi l-am fugarit pe cel mic prin vestiar incercand sa il imbrac, eram epuizata asa ca fiul meu si-a pastrat fursecul iar eu mi-am tinut gura inchisa.

Insa, pentru toti strainii care vor sa imi rasplateasca copiii, am un mesaj. Va rog aveti incredere ca am situatia sub control. Daca unul din copiii mei plange in supermarket sau se tavaleste pe jos, va rog sa intelegi ca in calitate de mama, am un plan.

Inteleg ca vrei sa ma ajuti, insa daca ma vezi cu un copil care se smiorcaie, este nervos si agitat te rog nu face urmatoarele lucruri:

– Nu ii da acadele, bomboane, fursecuri sau alte dulciuri pentru ca facand asta, ii transmiti mesajul „Uite ia bunatatile astea, imi pare rau ca mamica ta este atat de rea si neintelegatoare”

– Nu ii promite ca daca este cuminte mami ii va cumpara o jucarie

– Nu te uita urat la mine ca nu las copilul sa cumpere ceva ce niciunul dintre noi nu are nevoie, doar pentru ca ii place cum arata ambalajul

Indiferent cat vrei sa fii de ajutor, cand intervii peste modul in care imi cresc eu copiii, ne faci tuturor viata mai grea. Nu pot sa impun limite si apoi sa decid ca daca copiii sunt suficient de galagiosi si insitenti vor obtine in final ceea ce vor. Daca vrei intr-adevar sa ma ajuti, ofera-mi un zambet de suport sau si mai bine, atunci cand copiii nu sunt atenti, ofera-mi mie fursecul pentru ca spre deosebire de escrocii sentimentali care sunt copiii mei, eu chiar merit acel fursec.”

Sursa: scarymommy.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie