Scrisoarea deschisa a mamei cu vergeturi

O mamica din Canada, a decis sa mearga la plaja in costum de baie, pentru prima data in 13 ani, insa a plecat de pe plaja plangand.

Tanis Jex-Blake, mamica in varsta de 33 ani a povesteste cum doi barbati si o femeie s-au napustit asupra ei cu insulte din cauza vergeturilor, pe care, orice mama le capata dupa nastere. Tanis si-a pastrat cumpatul pe plaja insa a izbuncnit in lacrimi imediat ce a urcat in masina si a plans in hotote tot drumul spre casa.

O data ajunsa acasa, Tanis a decis sa scrie o scrisoare deschisa catre cei care au umilit-o pe plaja. Este o scrisoare care arata de ce perioada de sarcina si maternitatea nu vor putea niciodata sa fie ceva de care ar trebui sa iti fie rusine.

„Aceasta este o scrisoare deschisa catre cei doi barbati si femeia care au decis sa nu mearga astazi la serviciu, dar in schimb au ales sa vina la plaja, sa se bucure de apa si sa se relaxeze cu cateva beri.

Imi pare rau daca prima mea incercare de a sta la soare in costum de baie din ultimii 13 ani v-a „scarbit”. Imi pare rau ca abdomenul meu nu este plat. Imi pare rau ca burta mea este acoperita de vergeturi.

Nu imi pare rau ca in corpul meu, am gazduit, crescut, protejat si nascut cinci copii superbi, sanatosi, inteligenti si minunati.

Imi pare rau daca la 33 de ani, coprul meu de 56 de kilograme v-a determinat sa ma aratati cu degetul razand in hohote si sa va prefaceti ca ma veti lovi.

Trebuie sa stiti ca in timp ce ma uitam la corpurile voastre tinere si perfecte si ma intrebam: „ce lucru uimitor a facut corpul vostru astazi?”

Vreau sa mai stiti ca am tinut capul sus cu demnintate cat m-ati jignit si m-am prefacut ca ceea ce imi spuneti nu ma afecteaza, insa pe drumul spre casa am plans.

Multumesc pentru ca mi-ai stricat ziua. Din cauza oamenilor ca voi, lumea devine urata si plina de ura. Nu pot sa nu imi para rau pentru femeile care intr-o zi vor purta copilul vostru in pantece si care vor deveni „scarboase” pentru voi, pe masura ce corpul lor se schimba in timpul procesului miracolos al sarcinii.

Nu pot decat sa sper ca intr-o zi veti realiza ca „cicatricile mele de razboi”, vergeturile, sunt ceva cu care sa te mandresti, nu ceva de care sa iti fie rusine.”

Sursa: knoworthy.com
Text: Simona David


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Feminin