Scrisoarea dureroasă a unui copil ai cărui părinți divorțează: „Știu că vă doare. Și pe mine mă doare!”

Ne putem răni copiii oricând, fără să știm. Durerea procesului de separare și divorțul sunt devastatoare atât pentru cei doi foști parteneri, dar mai ales asupra copiilor. Când suntem copleșiți de emoții negative, să ne gândim la cei din jurul nostru poate deveni extrem de dificil, mai ales dacă este vorba despre cei care ne-au dat viață.

O scrisoare dureroasă a unui copil pentru părinții lui care au decis să divorțeze s-a viralizat în mediul online, emoționând o mulțime de oameni. Ea a fost făcută publică pe un site motivațional ce oferă soluții pentru a face față conflictelor de tot felul și gestionării lor și sună așa:

Dragă mamă și tată,

Știu că vă doare. Și pe mine mă doare.

Vă simt și mă hrănesc cu tensiunea, frica și șocul tău. Deși sunt tânăr și nu pot exprima verbal ce se întâmplă în viața noastră, încă simt impactul despărțirii. Inima mea este frântă de fiecare dată când trebuie să renunț la un părinte. Simt că nu mai sunt în siguranță.

Vă rog să nu presupuneți că sunt rezistent. Vă rog să nu presupuneți că viața mea va fi exact așa cum a fost și că voi continua să simt aceeași dragoste din partea voastră. Sunt o ființă umană la fel ca voi. Nevoile mele sunt la fel ca ale voastre. Am nevoie de dragoste, atenție, îngrijire, stabilitate, consecvență, afecțiune, înțelegere, răbdare și, mai ales, am nevoie să fiu dorit!

Când vă luptați pentru mine sau mă puneți în mijlocul argumentele voastre, îmi transmiteți mesajul că faptul că voi câștigați unul în fața celuilalt este mai important decât viața mea. Învăț de la voi că este mai bine să ai dreptate decât să fii iubit. Mă învățați că m-am născut din niște persoane care nu se iubesc, care își greșesc și cred că și eu greșesc cumva.

Citește și: Scrisoarea unei mame către fiica ei, despre divorț

Durerea provocată de rana voastră ajunge în inima mea și îmi fură copilăria. Mă faceți să nu mai pot crede că iubirea este necondiționată și o înlocuiți cu un mesaj care îmi spune să devin dur și să nu iubesc pentru că voi fi rănit și nu mă voi putea recupera. Poate că nu înțelegeți asta astăzi și sunt atât de mic încât nu vă gândiți la viitorul meu, dar mă expuneți și pe mine la un risc mai mare de a divorța ca adult.

Uneori îmi riscați siguranța doar pentru a umple golurile din inimile voastre. Siguranța mea este responsabilitatea voastră.

Fără voi și protecția voastră sunt în pericol pe lume. Acest lucru se va manifesta în frici iraționale pentru mine, deoarece voi rămâne într-o stare alertă luptă sau de fugă pentru cea mai mare parte a vieții mele.

Într-o zi, acest șoc inițial va dispărea, dar modul în care alegeți să mă creșteți prin această criză nu va dispărea niciodată. Fie voi simți sentimentul de abnegație, sprijin, protecție, fie voi avea o cicatrice pe inimă cu un mesaj care spune: „Lucrurile bune li se întâmplă oamenilor buni… trebuie să fiu rău!'

Foto -123rf.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri