Scrisoarea emoționantă a unui tată care și-a crescut singur fetița, de la o lună

Richard Johnson, un tânăr de 21 de ani, a devenit tatăl unei fetițe minunate. La o lună după ce a născut-o pe micuța Persephone, mama a luat-o și a plecat cu ea în California, părăsindu-l astfel fără nicio avertizare pe Richard.

La scurt timp însă, femeia s-a răzgândit și l-a sunat pe bărbat și l-a amenințat că dacă nu vine să ia copila o va da spre adopție. Proaspătul tătic imediat s-a urcat în avion și a mers să-și ia micuța.

Richard a pus plecarea mamei copilei pe seama depresiei postpartum, dar și-a dat seama imediat că nu știa nimic despre creșterea unui copil și rolul de tatăl l-a găsit total nepregătit.

Singur, speriat și deprimat și el, Richard s-a alăturat unui grup de tătici pe Facebook și astfel și-a dat seama că mai erau și alții în aceeași situație cu el.

De curând el a acceptat să-și împărtățească povestea, iar scrisoarea pe care el a postat-o pe Facebook, pe pagina grupului al cărui membru devenise, a devenit virală și a emoționat și inspirat în același timp milioane de persoane din lumea întreagă.

'Numele meu este Richard Johnson, sunt un tată singur și am o fetiță minunată pe nume Persephone. Mama ei ne-a părăsit pe vremea când micuța avea vârsta de o lună. Nici acum nu știm exact de ce, dar ne-am gândit că este vorba despre depresia post-partum. În primele săptămâni de când am rămas singur cu fetița mea am dat de grupul vostru din întâmplare. Eram extrem de speriat și nervos și nu aveam habar ce înseamnă să fii tată în general, cu atât mai puțin despre ce înseamnă să fii un tată singur. Nu eram sigur că mă voi descurca.

Am citit fiecare carte despre parenting care mi-a picat în mână și m-am uitat la peste 1.000 de ore de înregistrări pe Youtube pe teme ce porneau de la cum îi faci o codiță sau cum împletești părul unei fetițe și până la rezolvarea unor probleme esențiale în viața unui părinte. Apoi am început să urmăresc acest grup mai de aproape și am observat că mai erau și alți tați în aceeași situație ca și mine.

Pagina acestui grup m-a ajutat să capăt încredere în mine și să fac față rolului de tată singur.

Acum eu și micuța mea suntem foarte fericiți și continuăm să creștem împreună pe zi ce trece. Ea are acum zece luni și am ajuns să fiu un exemplu pentru prietenii mei care îmi cer sfaturi de parenting. Eu și fiica mea am trecut prin multe împreună și multe probleme le-am rezolvat cu ajutorul acestui grup. Și eu și ea vrem să vă mulțumim.

Cu sinceritate,
Persephone & Richard Johnson'

După ce a primit numeroase mesaje, Richard le-a mulțumit tuturor și a recunoscut că s-a emoționat pentru că nu se aștepta ca scrisoarea lui să stârnească un așa val puternic de simpatie.

El a dezvăluit că au fost nopți întregi în care a stat treaz ținându-și fetița în brațe și întrebându-se dacă va reuși să fie un tată bun pentru ea.

Mai mult, Richard le-a transmis celor care au atacat-o pe mamă pentru faptul că a plecat că nu e bine să facă acest lucru și să îi roagă să o repsecte pentru că, indiferent ce și cum ar fi făcut, este mama copilului lui și îi dorește tot binele din lume. El este convins că depresia postpartum poate avea consecințe din cele mai dramatice și nu dorește așa ceva nici celui mai mare dușman al său.

'Tuturor părinților care își cresc singuri copii le spun ca, atunci când simt că nu mai fac față și când nu se simt suficient de buni, să se uite în ochii copilului lor. Veți fi uimiți câtă tărie și încredere îți poate da faptul că acea ființă micuță depinde de tine și că ea te va iubi pe zi ce trece mai mult indiferent că tu ești cel mai bun părinte din lume sau nu. Veți găsi puterea unde nici nu vă așteptați', și-a încheiat Richard mesajul care a emoționat milioane de oameni din lumea întreagă.

Sursa: littlethings.com; hotmomsclub.com
Foto: Facebook
Text: Alina Serea


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie