Scrisoarea parintilor ce au donat organele copilului lor, catre alti copii bolnavi

Jaycee s-a nascut pe 1 noiembrie, 2017, cu 5 saptamani mai devreme de termen. Cantarea 2,97 kg, insa plamanii sai nu erau suficient de dezvoltati, astfel ca bebelusa a stat 12 zile la terapie intensiva; 12 zile in care parintii au stat si au supravegheat monitoarele, urmarind semnele vitale si rugandu-se.

Povestea lui Jaycee, bebelusul care la doar 4 luni a salvat alti copii

Rugaciunile le-au fost ascultate, cel putin initial: cei doi parinti aveau o fetita sanatoasa si fericita, care plangea doar cand ii era foame, povesteste mama.

4 luni mai tarziu, cand Jaycee incepuse sa gangureasca si sa isi dezvolte personalitatea, povestea devine una tragica.

Pe 9 martie, 2018, parintii au fost sunati de bona la munca: ceva era in neregula, fetita era inconstienta si nu respira. Nici pana in ziua de azi nu s-a descoperit concret ce s-a intamplat.

Medicii au ajuns in scurt timp la fata locului, au reusit sa o reanimeze si au transportat-o cu elicopterul la cea mai performanta sectie de pediatrie din zona.

Desi isi revenise si putea respira din nou, medicii nu aveau un pronostic bun: fetita fusese privata de oxigen pentru 45 de minute, lucru ce a cauzat leziuni grave la nivelul creierului. Suspectau ca fetita nu-si va recapata niciodata cunostinta.

Specialistii au incercat insa tot ce le-a fost in putere: in prima saptamana i-au scazut temperatura corporala, in incercarea de a-i ajuta corpul sa isi revina.
Cand au readus-o la temperatura obisnuita, bebelusa putea in continuare doar sa respire singura, nu isi recapatase cunostinta. Neurologul le-a explicat ca nu mai exista nicio speranta pentru micuta lor.

Parintii au decis atunci ca, daca pentru fetita lor nu mai era vreo speranta, poate ea ar putea da speranta altora, donand organele altor copii.

Parintii fetei le-au adresat o scrisoare celor care au primit organele copilului lor

„…Cand esti trist si indurerat, aminteste-ti ca sunt cu tine…

In memoria ei, mama si tatal au compus o scrisoare adresata copiilor care aveau sa primeasca organele de la fiica lor:

„Ma numesc Jaycee Jayne Schwinn. Daca esti unul din beneficiarii organelor donate de mine, sper sa citesti aceste cuvinte pentru ca ti-am dat viata, ti-am prelungit viata sau ti-am imbunatatit calitatea vietii.
Sper ca am daruit unei alte familii sansa sa isi ia copilul in brate macar inca o noapte.
Sper sa iti fi dat un dar care sa te ajute sa iti traiesti viata din plin.

Mama si tata au incredere ca eu sunt in Ceruri cu Dumnezeu si ca ne vom revedea candva cu totii, cu toata familia si toti prietenii.
Am iubit viata si radeam cu pofta, sper ca si tu sa o faci.
Eram generoasa, iubitoare si buna, sper ca si tu sa fii la fel.
Pe parcursul vietii, cand zambesti si te bucuri, te rog sa te gandesti si la mine.
Cand esti trist si indurerat, aminteste-ti ca sunt cu tine.

Dumnezeu m-a pus pe Pamant pentru o foarte scurta perioada de timp. Nu vom intelege niciodata de ce, dar asta e mai presus de noi.”

In locul unei comemorari sobre si triste, parintii au organizat o celebrare a vietii lui Joycee, cu muzica, mancare si jucarii pentru copii.
„Nu a avut niciodata parte de o zi de nastere.
Nu tii inmormantari pentru copii, faci o petrecere. Inmormantarile sunt pentru adulti.
Nu vreau ca lumea sa si-o aminteasca doar pentru ca a murit”, a explicat mama.

 

Sursa: ydr.com


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie