Se asteptau sa isi ingroape fiul imediat dupa nastere. A supravietuit insa cum a facut-o este greu de crezut | VIDEO

Medicii, asistentele, chiar si parinti Dustin si Sierra erau convinsi ca bebe Bentley va muri imediat dupa nastere.

Dupa ce s-a nascut, asistentele nici nu l-au mai curatat, cantarit sau masurat pentru ca bebe sa poata petrece cat mai multe minute alaturi de parintii lui, iar Sierra si Dustin nu au facut niciun fel de cumparaturi pentru bebe, in afara de body-ul cu care urma sa fie inmormantat.

Bentley s-a nascut cu encefalocel, o malformatie congenitala necompatibila cu viata, care a determinat creierul bebelusului sa iasa din craniu printr-o gaura.

In ciuda acestui diagnostic fatal, in mod miraculos, Bentley a supravietuit. Se asteptau sa traiasca doar cateva ore si medicii le-au spus parintilor ca nu puteau face mare lucru in fara de a-l face sa se simta cat mai conformtabil pana moare.

Clipboard10

Insa micutul luptator nu s-a dat batut, au trecut luni si desi doctorii au insistat ca Bentely nu era „compatibil cu viata”, parintii sai nu si-au pierdut speranta.

Parintii au l-au gasit, la Spitalul Pediatric Boston, pe nr John Meara, care le-a pus ceea ce alti medici nu au putut: exista o speranta pentru Bentley.

Dr. Meara a folosit o imprimanta 3D pentru a realiza un model al breierului lui Bentley, apoi a conceput un plan prin care sa ii desfaca lui Bentley cutia craniana ca pe o floare pentru a-i face creierului sau loc. Apoi el urma sa foloseasca 2 segmente din cutia creaniana pentru a crea o „incrucisare” in crestetul capului.

 

Clipboard06

 

La doar 7 luni, Bentley a facut aceasta interventie chirurgicala si a supravietuit. Desi Bentely este foarte posibil sa intampine dificultati in dezvoltare, un lucru este cert: Bentley si parintii sai nu se vor da batuti niciodata.

 

 

„Nimeni nu stie exact ce va putea face acest copil pentru ca este atat de diferit. Chiar si faptul ca atinge cateva trepete in dezvoltare este o binecuvantare, asa ca luam fiecare zi pe rand” a declarat Sierra pentru STAT News.

 

Clipboard12

 

Sursa: littlethings.com
Foto: captura video Youtube
Video: Youtube


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Bebelusul