Sfaturi utile pentru organizarea eficientă a frigiderului tău

Bucătăria este spațiul din casă în care ne petrecem destul de mult timp pe parcursul unei zile. Fie că este vorba de prepararea alimentelor sau de timpul petrecut alături de cei dragi în timpul servirii meselor principale ale zilei. În plus, în bucătărie se regăsește și frigiderul, fiind esențial pentru păstrarea alimentelor în condiții optime, deoarece în felul acesta își vor păstra prospețimea. De aceea, este foarte important ca acesta să fie bine organizat, pentru ca tu și întreaga familie, să puteți avea acces la toate produsele alimentare de care aveți nevoie la fiecare moment.

În continuarea acestui articol, vei putea afla câteva sfaturi pentru organizarea eficientă a frigiderului tău!

Pentru a evita situațiile în care frigiderul tău este mult prea aglomerat sau conține produse pe care poate că nu le mai consumi, va fi necesar să ții cont următoarele sfaturi pentru organizarea eficientă și ingenioasă a acestuia. Mai mult decât atât, dacă vei avea un frigider bine organizat, vei putea preveni contaminarea alimentelor, vei limita risipa de mâncare și alte produse și vei găsi mult mai repede ceea ce cauți. Noi am găsit pe site-ul magazinului online Altex.ro, mai multe modele de frigidere performante, cu diverse specificații și dimensiuni potrivite atât pentru tine și familia ta, cât și pentru bucătăria ta. 

Prin urmare, iată cum poți aranja într-un mod eficient și ingenios toate produsele alimentare și băuturile, în frigiderul tău:

  • Poți grupa produsele alimentare, alegând, spre exemplu, un raft întreg pentru produsele lactate, mezeluri sau vase și caserole cu mâncarea gătită. Aceasta este o primă sugestie pentru o organizare eficientă a frigiderului tău.
  • Pe rafturile ușii frigiderului, vei putea așeza recipiente de mici dimensiuni, pe care le poți grupa în funcție de tipul acestora. De exemplu, vei putea așeza sosurile, dulcețurile, muștarul și alte articole de acest tip. Laptele și băuturile pot fi așezate pe rafturile mai spațioase ale frigiderului.
  • Pe raftul de jos al frigiderului, poți așeza carnea crudă ce nu a fost încă preparată, deoarece va trebui să se păstreze separat de celelalte alimente, pentru a evita o posibilă contaminare. Este indicat să folosești recipiente sau pungi ce se închid ermetic, pentru mai multă siguranță. Cu atât mai mult, dacă depozitezi și păstrezi în frigider și alimente sau preparate pentru micuțul tău care trebuie să fie mereu proaspete. 
  • În sertarele speciale, păstrează fructele și legumele, deoarece în acest loc, umiditate este mai crescută decât în restul frigiderului. Astfel, se va preveni deshidratarea acestora. Dacă ai curățat fructele sau legumele și nu au fost consumate în totalitate, este recomandat să le pui în recipiente speciale care au capac, pentru a le menține prospețimea.

În concluzie, acestea au fost sfaturile noastre pentru o organizare eficientă și ingenioasă a frigiderului tău. Un frigider bine organizat, asigură o calitate crescută a produselor alimentare, cum ar fi, produsele lactate, mezelurile, carnea, fructele, legumele, mâncarea gătită sau produsele speciale pentru micuțul tău. Tu cum alegi să îți organizezi frigiderul și ce alte metode mai folosești?

Sursă foto: Pexels.com, Unsplash.com.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
ziareonline.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial