ShoeBox – cadoul din cutia de pantofi

Inceput in 2007 ca o initiativa de familie, care sa-l invete pe un baietel  sa imparta din jucariile si hainutele lui cu copiii saraci din bloc,care nu aveau ce avea el, dus apoi la status de messenger si micile grupuri tematice de emails, proiectul ShoeBox reprezinta o incercare minuscula de a face lumea un loc mai frumos. In fiecare an, in preajma sarbatorilor de Craciun, initiatorii vor sa punem un zambet copiilor care nu sunt obisnuiti sa primeasca ceva de Sarbatori.

Ideea  este foarte simpla: cu o cutie goala de pantofi si hartie de ambalat cadouri poti sa pregatesti un dar unui copil care nu este obisnuit sa fie surprins in felul acesta. Cutia poate sa contina de la jucarii, pana la haine si dulciuri care nu se strica intr-un timp scurt

'Daca deschidem bine ochii o sa gasim la fiecare colt de strada un copil sau adolescent singur, flamand, infrigurat si parasit. Nu salvam lumea cu o cutie de pantofi umpluta cu dulciuri si alte chestii, dar ne vom invata, in timp, sa ne gandim la ceea ce avem si nu le ceea ce ne mai dorim. Vom invata sa punem pret pe perna unde ne odihnim capul seara si pe fularul de la gat. Vom invata sa radem vietii in fata si sa apucam cu amandoua mainile de viitorul nostru.

Experienta ShoeBox este pentru mine o lectie de viata, repetitiva, consecventa si indubitabila ca romanii sunt minunati! Ani la randul am primit ajutoare' de prin tot felul de tari, dupa Revolutie. Ne miram cum de le pasa la strainii aia din departare, de soarta noastra a celor care traim in Romania. Am ajuns sa gandesc acum ca daca nu dau celui de langa mine, ajung sa fiu sarac cu buzunarele pline de bani si acru cu camara plina de miere.

Dar din dar se face raiul spune zicala si eu zic cutie din cutie se schimba realitatea unui copil sarman, in prag de Craciun' – scrie inițiatorul proiectului, Valentin Vesa, pe site-ul http://shoebox.ro/ Daca vreti sa va implicati in proiect, tot pe site gasiti lista locatiilor unde puteti lasa cadourile.

 

 


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri