Si-a dus sarcina la termen, desi stia ca bebelusul nu avea sanse de supravietuire. Care a fost motivul

Cand Krysta Davis era insarcinata in 4 luni cu fetita sa, Rylei, ea si sotul ei au primit vesti ingrozitoare: copilul lor suferea de anencefalie, o afectiune grava in urma careia copilul se naste fara portiuni mari din creier.

Creierul fetitei era atat de subdezvoltat, incat nu exista nicio sansa ca ea sa supravietuiasca.
Parintii au primit 2 optiuni posibile din partea medicilor: puteau sa aiba parte de o nastere indusa atunci, in al doilea trimestru, sau puteau sa duca sarcina la termen.

„Daca eu nu puteam sa-mi aduc puiul acasa, macar alti parinti sa si-i poata aduce”

Cei doi au ales optiunea mai dificila dintr-un motiv onorabil: la finalul sarcinii, organele fetitei lor aveau sa mearga la alti bebelusi ce aveau mare nevoie de ajutor.

„Daca eu nu puteam sa-mi aduc puiul acasa, macar alti parinti sa si-i poata aduce.”, a explicat mama pentru presa straina.

Desi experienta i-a frant inima, femeia a dus sarcina pentru inca 5 luni, acordandu-i astfel corpului sau fragil timp sa creasca si sa se dezvolte, ca apoi sa poata dona organele de care alti copii aveau nevoie.

Li s-a spus ca avea sa traiasca 30 de minute, dar a rezistat o saptamana

Medicii le-au spus parintilor ca fetita avea sa traiasca pentru 30 de minute dupa nastere, insa micuta a rezistat o saptamana intreaga.

Cei doi sunt extrem de recunoscatori pentru saptamana pe care au apucat sa o petreaca alaturi de ea. „Nu as da saptamana aia pentru nimic altceva in intreaga lume”, a scris mama pe o pagina de Facebook dedicata memoriei micutei lor.

Nu toate organele bebelusului au putut fi prelevate, din pricina oxigenarii incomplete din perioada de o saptamana.
Cu toate acestea, valvele inimii fetitei au mers catre alti 2 bebelusi, iar plamanii au fost recoltati pentru cercetare, pentru a se vedea ce alte lucruri se pot descoperi legat de anencefalie.

Imagini: Facebook Rylei Arcadia: An Unexpected Journey


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Familie