Si-a vazut copilul dupa un an si jumatate datorita ei. Gestul incredibil al unui magistrat

UPDATE 24 februarie 2017: Vesti bune pentru mamica ce a fost despartita de fiul ei mai bine de un an si jumatate. Tribunalul Alba a decis in data de 23 februarie, ca minorul poate fi vizitat de mama sa.

Tribulalul Alba a respins cererea tatalui de a interzice mamei sa isi viziteze copilul, mentinand astfel decizia anterioara a Judecatoriei Blaj.

'Admite acţiunea civilă formulată de reclamanta Neagu Iolanda – Roxana, cu domiciliul procesual ales la Cabinet de avocat Scutelnicu Mădălina, în contradictoriu cu pârâtul Munteanu Benoni – Constantin, şi în consecinţă: Obligă pârâtul să permită reclamantei să aibă legături personale cu minorul, în prima şi a treia săptămână din fiecare lună, de vineri de la ora 16:00 până duminică la ora 11:00, în vacanţa de vară între 20 iunie şi 01 august, de sărbătorile de Paşte în anii impari şi de Crăciun în anii pari, în data de 22 martie între orele 15:00 – 19:00 în anii impari, prin luarea minorului la domiciliul reclamantei şi aducerea acestuia la domiciliul pârâtului, la expirarea perioadei stabilite. Obligă pârâtul să permită reclamantei să aibă legături personale cu minorul prin convorbiri telefonice şi corespondenţă prin intermediul mijloacelor de comunicare pe internet, în fiecare săptămână', a hotarat Judecatoria Blaj. Decizia este una defenitiva incepand cu data de 23 februarie 2017, la Tribunalul Alba. Decizia a devenit executorie inca de la momentul pronuntarii, in 8 iulie 2016.

–––––––––––––

Mama unui baiatel in varsta de 8 ani a trait niste momente incredibile in sala de judecata a unui tribunal din Romania.

Odata ce mama a plecat sa munceasca in strainatate, tatal copilului a intentat divort si a obtinut custodia completa asupra baietelului pe care nu l-a mai lasat sa-si vada mama.

Femeia a fost despartita de fiul ei timp de 1 an si jumatate, perioada in care nu numai ca nu a putut sa il tina in brate, dar nici macar nu a putut sa il vada sau sa ii auda glasul.

Acum se afla in sala de judecata pentru ca incerca sa isi castige dreptul de a-si vedea copilul, insa ce s-a intamplat in acea sala de judecata din Romania, intrece orice imaginatie si orice asteptare.

Gestul pe care magistratul l-a facut pentru acest copil si familia sa depaseste cu mult atributiile sale, este un gest de omenie, un gest de bunatate, un gest ce a schimbat radical viata mamei si a copilului.

Avocatul mamei povesteste cum s-a desfasurat povestea din sala de judecata:

„Doamna cu pantofi albastri

Ora 8:45 … Clienta mea, mama a unui baietel de apoape 8 ani, isi zareste copilul dosit de taica-sau, intr-un colt al Judecatoriei. Nu l-a mai vazut pe R. de 1 an si 6 luni.
Mama izbucneste in plans si merge tinta catre pustiul ei, se apleaca pana ajunge perfect egala cu inaltimea lui, si-i sopteste cu inima: R.! Vaaaai, ce mare ai crescut! O mai stii pe mama? Da-mi manutele, sa ti le pupe mama!'. Fostul sot al femeii isi bruscheaza fiul si-l trage tare, mai aproape de el, urland spre clienta mea sa plece de unde a venit, ca ei doi, baietii, se descurca singuri. Se ridica tonul, copilul incepe sa planga, apare jandarmul, ii spun ca nu-i niciun risc de scandal, dispare jandarmul.

Ora 8:55 … Reusesc, intr-un final, sa o linistesc pe mama copilului, care s-a lasat aproape fara viata in banca din sala de judecata, avand sufletul sfasiat si privirea pierduta undeva, departe… tare departe.
Ora 9:00 … Reusesc si eu, cu mare greutate, sa-mi tin in frau lacrimile… as fi plans in hohote, dar nu-mi permiteam luxul asta … aveam nevoie de concentrare maxima pentru audierea a 4 martori si luarea interogatoriului tatalui copilului, probe de care eram constienta ca va depinde, de-acum incolo, legatura mama – fiu. Nu-i usor deloc sa fii responsabil de asa ceva, credeti-ma!

Orele 9:05 – 10:45 … Se audiaza cei 4 martori, tatal baiatului raspunde la cele 9 intrebari care am avut grija sa fie „capcana'.
Speta e asta: in timp ce clienta mea era in strainatate, la munca, sotul a obtinut si divortul, si custodia exclusiva asupra copilului. Am vazut dosarul: proces facut repede, cu hei-rup-ul, sa dea bine la bilant.
Reintoarsa in tara, femeia a gasit totul ferecat. Usa locuintei. Inima fiului ei., tinuta sub lacat de catre fostul sot. Martorii nostri au aratat ca, de nenumarate ori, mama a venit sa-si vada copilul, i-a adus plase cu daruri, l-a sunat incontinuu, individul interzicandu-i total fostei sotii orice forma de acces la minor. Asa, de-a naibii! Martorii lui au spus lectia dinainte invatata: nu tatal e cauza, ci copilul, domle, care nici nu vrea sa auda de mama.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Copilul tau