Siguranța bebelușului este pe primul loc. Iată câteva instrumente care îți fac viața mai ușoară

Viața acasă, alături de micuțul tău, este fără îndoială plină de provocări la care nu te-ai fi așteptat. Când vine vorba de siguranța celui mic, nici nu se pune problema de rabat la calitate. Din fericire, ai la dispoziție instrumente de înaltă calitate, care să îți mai elimine din griji. De la un sterilizator biberoane și până la centurile de siguranță din cărucior, toate au misiunea de a îți proteja bebelușul de posibilele situații incomode sau chiar periculoase. Iată câteva accesorii ce nu ar trebui să lipsească din bula de siguranță pentru cel mic:

Sterilizator pentru biberoane 

Microbii, prezenți peste tot pe accesoriile bebelușului, nu ar trebui să fie prezenți când vine vorba de biberoane și, în general de întregul proces de hrănire. Astfel, apelează cu încredere la un sterilizator pentru biberoane și accesorii, în așa fel încât tot ce ajunge să țină de hrana bebelușului să fie dezinfectat. Aceste aparate sunt foarte prietenoase, ușor de folosit și vin într-o gamă variată de forme și mărimi. Tocmai de aceea este destul de ușor să găsești unul care să se potrivească în cuptorul cu microunde.

Scaun pentru mașină 

Drumurile pe care le veți face împreună sunt numeroase, fie ele de nevoie, fie că ați ieșit la plimbare. Un scaun de mașină potrivit vârstei are o importanță mai mare decât am putea crede. Este de luat în calcul și confortul bebelușului, dar și poziția lui corporală, care trebuie să fie corectă. Scaunul se securizează în așa fel încât bebe să aibă propria lui centură de siguranță. Știm că în trafic unele situații sunt neprevăzute. De aceea este cu atât mai bine să ne asigurăm la fiecare plecare că toate centurile și curelele sunt la locul lor.

Detergentul potrivit

Multe mămici se întreabă cum este cel mai bine să spele hainele bebelușului. În acest caz vorbim de o piele destul de sensibilă, care, expusă la substanțe ceva mai puternice, ar putea să reacționeze. De aceea este recomandat ca hainele celui mic să fie spălate cu detergent special pentru bebeluși. Din fericire, dispunem și aici de o gamă variată și, contrar așteptărilor, prețurile sunt accesibile și nu prea depășesc valoarea unui detergent normal. Cantitățile sunt și ele de respectat, pentru a nu exagera, dar, de partea cealaltă, nici a nu rămâne cu hainele neigienizate.

Șervețele, cremele pentru zona scutecului

Este clar că produsele dedicate bebelușilor au compoziția proprie și prezintă siguranță atunci când sunt folosite. Ar trebui să avem totuși grijă la modul în care acestea intră în contact cu pielea bebelușului. Dacă sesizăm orice reacție nepotrivită a pielii, este clar că ar trebui să schimbăm produsul sau să oprim pentru o perioadă folosirea lui. Evident, dacă există alte recomandări din partea medicului, acestea trebuie neapărat respectate.

Vitamine, suplimente și medicamente

Aici suntem într-o zonă în care vorbim numai de recomandări medicale personalizate pentru fiecare bebeluș în parte. De obicei, mămicile ies din maternitate cu o serie de recomandări, astfel că nu trebuie să îți faci griji dacă nu cunoști încă acest univers. Nimeni nu deține chiar toate informațiile de la început. Dacă este nevoie, vei primi recomandări personalizate pentru bebelușul tău, în așa fel încât să nu ai parte de surprize neplăcute (în caz că este sensibil la un ingredient sau alergic la ceva). Când vine vorba de medicamente, indiferent de natura lor, acestea trebuie administrate numai la recomandarea medicului. Cel mai bine ar fi să urmărim îndeaproape evoluția bebelușului, pentru a vedea cât de mult i se potrivește o anumită substanță sau nu. În acest fel vom ști pe viitor dacă este cazul să mai administrăm un medicament sau să schimbăm abordarea.

 Acestea sunt doar câteva elemente care țin direct de siguranța bebelușului. Nu avem cum să știm din prima ce funcționează pentru bebelușul nostru. Dar este important să îi oferim un cadru sigur și sănătos, în așa fel încât creșterea lui să fie armonioasă, departe de orice probleme cauzate de aspecte pe care adulții le pot ține sub control.

Sursa Foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Philips


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Advertorial