Siguranta copilului tau pe internet este acum la un „click” distanta

Esti mama si este firesc sa fii in permanenta preocupata de siguranta si dezvoltarea armonioasa a copilului tau. De aceea trebuie sa analizezi toate pericolele care pot aparea in activitatile zilnice ale celor mici.

Dar de cate ori te-ai gandit ca aceste riscuri pot proveni exact din mediul care ofera informatii atat de utile in educatia sa, precum internetul?

Iti poti imagina internetul ca un oras necunoscut. Site-urile sunt cartiere, hackerii sunt hoti, soft-urile antivirus sunt politistii, virusii sunt arme.

Insa aceste locuri necunoscute sunt vizitate aproape in fiecare zi de 60% dintre copii si adolescenti cu varste intre 9 si 16 ani, din 25 de tari europene, conform studiului lansat recent la initiativa Uniunii Europene si Scoala Britanica de Economie si Stiinte Politice – „EU Kids Online Survey'.

Dintre copiii intervievati, 4% au declarat ca au fost expusi la unul dintre urmatoarele riscuri: mesaje sau imagini cu continut pornografic, agresiuni prin mesaje jignitoare, intalnirea cu persoane pe care le-au cunoscut numai in mediul online.

Din pacate insa, multi dintre parintii acestor copii nu constientizeaza intotdeauna pericolul la care sunt expusi cei mici aflati in fata computerului.

Aproape jumatate dintre parintii copiilor care au fost deranjati de aceste lucruri, au declarat ca nu cred ca cei mici au fost expusi la astfel de informatii sau materiale.

Daca te-ai gandit ca nu poti fi alaturi de copilul tau de cate ori acceseaza o pagina web, si nu poti controla toate aceste riscuri, afla ca pentru toate aceste probleme exista acum si o rezolvare la indemana: Magic Desktop, un soft special creat si dedicat copiilor cu varsta de pana la 12 ani.

Acesta este disponibil in limba romana si se poate descarca in mod gratuit, de catre orice utilizator,  pana pe 24.03.2011 aici:
http://www.upc.ro/divertisment/mijloacele-media/magic-desktop/

Magic Desktop dispune de o interfata foarte prietenoasa si usor de utilizat si dezvolta competentele de baza ale copiilor: citit, scris si socotit prin selectia de jocuri si programe educationale.

Softul educational Magic Desktop se „aseaza' practic peste sistemul de operare al calculatorului functionand ca o interfata pentru copii.

Cu ajutorul acestui soft, accesul copiilor la computer sau internet precum si timpul de joaca este controlat integral de adulti cu ajutorul Magic Desktop. Poti stabili exact ce tipuri de site-uri pot fi vizitate si poti hotari durata accesului la jocuri sau internet.

O noutate este faptul ca softul suporta importarea oricarei aplicatii Windows, astfel incat copiii pot invata progresiv programe noi, pe masura ce avanseaza in lucrul cu calculatorul.

Mai mult, Magic Desktop ofera o serie de aplicatii foarte eficiente ce creeaza siguranta totala in ceea ce priveste pericolele internetului. Un exemplu ar fi „Kids E-mail – Magic Mail', in care adultii administreaza agenda de contacte si mailurile primite de copil. Astfel, poti administra o data la un interval de timp programele pe care le utilizeaza copilul tau.

Potrivit specialiÅŸtilor, cu cat copiii dezvolta mai devreme abilitati legate de lucrul pe calculator, cu atat mai avantajati vor fi pe viitor. Mai mult decat atat, existenta unui mediu online sigur este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a copiilor.

Acum nu mai este nevoie sa fii personajul negativ in lupta cu internetul, in ochii copilului tau. Poti avea incredere in siguranta totala a utilizarii internetului, iar cel mic iti va fi recunoscator.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Stiri