Siguranta in casa

Iarna petrecem mai mult timp in casa, care, paradoxal, este locul cel mai periculos pentru copiii mici, conform statisticilor.

Ferestre ferecate
Nu stiu cati dintre voi stiu ca Eric Clapton a compus fru­moasa melodie „Tears in Hea­ven dupa ce fiul sau, Conor, pe atunci in varsta de patru ani, a cazut de la fe­reastra unui apartament situat la e­­tajul 53 al unui bloc newyor­kez. Clapton, care a ajuns la fata locului la cateva minute dupa tragedie, a suferit o pu­ter­nica depresie. Indiferent ca stati la etajul 1 sau la 10, la bloc sau la casa, protejati-va copiii de acest risc, prevazand fe­res­trele cu sisteme de sigu­ranta, iar atunci cand copiii cresc, fiti siguri ca inteleg de ce nu au voie sa se apropie de fereastra.

Frumoasele baloane
Dau foarte bine ca decor, iar copiilor de toate varstele le plac extrem de tare, dar coloratele baloane sunt extrem de periculoase. Conform unor statistici realizate in Statele Unite, din anii 70 incoace peste 100 de copii au murit inecati cu bucati de latex (care blocheaza complet caile respiratorii) sau in timp ce umflau baloanele. Producatorii de baloane nu insista suficient in a explica riscurile la care parintii isi supun copiii atunci cand ii lasa in preajma baloanelor. Conform normelor de sigu­ranta, un copil nu ar avea voie sa umfle un balon pana la varsta de 8 ani. Cand un balon se sparge la un loc de joaca sau acasa, bucatile ramase ar trebui stranse imediat si aruncate la gunoi.

Fara spuma
Detergentii sunt extrem de periculosi – nu numai pentru ca substantele continute de ei sunt foarte toxice, ci si pentru ca atrag copiii. Toti detergentii fac balonase de care copiii sunt fascinati, pur si simplu. Asa ca, daca un copil a apucat sa vada efectul balonas, va cauta sa ajunga la cutia de detergent singur, cand l-ai scapat pentru cateva minute de sub supraveghere. Atentie deci si atunci cand va aflati in bucatarie unde spalati vasele si atunci cand pregatiti un rand de rufe pentru masina de spalat!

Citeste continuarea in revista BABY – ianuarie-februarie.


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Recomandari
Redactia.ro
RTV
Proiecte speciale
Unica.ro
Trending news
Mai multe din Revista