Simplu și rapid: Ruladă cu spanac

Spanacul are multe vitamine, dar, cel mai important, are mult fier. Cu toate acestea, nu toți copiii îl acceptă cu ușurință. Rulada cu spanac este o gustare sau un mic dejun gustos, ușor de făcut și este un preparat atrăgător, fiind destul de colorat.

Rețeta este una simplă și destul de rapidă. Ingredientele din umplutură pot fi adaptate după dorința fiecăruia sau în funcție de ce legume și verdețuri avem prin casă.

Ingrediente pentru foaia de ruladă:

  • o mână de spanac proaspăt și opărit sau congelat
  • 3 ouă
  • 4 linguri de făină integrală sau albă
  • 1 linguriță de praf de copt
  • puțină telemea sau parmezan rase

Ingrediente pentru umplutură:

  • aproximativ 500 de g de brânzică Făgăraș
  • 2 linguri de unt
  • brânză telemea rasă
  • un ardei roșu și/sau galben
  • puțin mărar

Mod de preparare:

Albușurile bătute spumă se amestecă cu gălbenușurile, făina, praful de copt și telemaua, până se omogenizează.

spanac0

Apoi se toarnă toată compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie și se bagă în cuptorul încins pentru 10-15 minute. Se testează cu ajutorul unei scobitori pentru a vedea dacă este făcută.

spanac 3

În timpul cât foaia stă la cuptor, se taie ardeiul și mărarul și apoi se amestecă bine cu brânzica, telemeaua, și untul.

ardei

După ce scoatem foaia de la cuptor, o mai lăsăm câteva minute să se răcească și întindem umplutura cu ajutorul unei linguri.

spanac2

Apoi o rulăm cu grijă, cu ajutorul unei folii alimentare și o băgăm la frigider.

spanac

Când s-a răcit puțin o putem tăia cu un cuțit bine ascuțit. Poftă bună!

rulada

Text: Alina Serea
Foto: arhiva personala


URMĂREŞTE CEL MAI NOU VIDEO
Buton